Utakmica KK Zadar i KK Dinamo Zagreb protekla bez većih incidenata među navijačima

Jučer, 17. svibnja 2023. godine s početkom u 20 sati u ŠC Višnjik, u košarkaškoj dvorani „Krešimir Ćosić“, odigrana je košarkaška utakmica „HT Premijer lige” između KK „Zadar“ iz Zadra i KK „Dinamo Zagreb“ iz Zagreba.
 
Prije početka i za vrijeme utakmice policija je  poduzimala mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
 
Utakmicu je pratilo oko tisuća navijača, od kojih 60 navijača gostujuće momčadi. Policijska uprava zadarska je organizirano provela prihvat gostujućih navijača, kao i njihov povratak.
 
Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, privedene su dvije osobe, 32-godišnjak koji će danas uz optužni prijedlog biti prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru te 34-godišnjak protiv kojeg će bit podnesen optužni prijedlog i zbog počinjenog prekršaja iz čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira.
 
Utakmica je završila u 21.44 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez incidenata.
 
Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani značajniji negativni sigurnosni događaji, na području grada Zadra nije bilo narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine.