UTAKMICA S HAJDUKOM I BAKLJADA Velebit proslavio 90. rođendan!

Povodom velikog jubileja 90. rođendana Velebita odigrana je prigodna prijateljska utakmica  gdje su snage odmjerili slavljenik Velebit i Hajduk.
Tribine su bile lijepo  popunjen  ponos Dalmacije Hajduk ipak  je veliki mamac za navijače Bukovice i Ravnih Kotara. Hajduku je priređena velika dobrodošlica, a gledatelji su ustali na noge i dugotrajnim pljeskom čestitali rođendan svojem Velebitu.
Za veliki ugođaj i veličanstvenu atmosferu pobrinula se Torcida iz Trogira koja je napravila veliku bakljadu  kao na sjeveru Poljuda i utakmica je na par minuta bila prekinuta dok bura nije rastjerala dimnu zavjesu.Velebit je tijekom cijele utakmice bio bolji  protivnik ,diktirao igru,stvarao šanse a plod takve igre  urodio je plodom kada je Colić s desne strane centrirao a  Mate Margarin glavom  efektno pogodio u 57 minuti za 1:0.Nastalo je veliko slavlje domaćih navijača. Domaći navijači očekivali su slavljeničku pobjedu protiv velikog Hajduka ali   obraz splitske momčadi spasio je Matej Senić golom na isteku devedesete minute. Hajduk imao veći posjed lopte ali “jalov “napad  B momčadi  razočarao je nazočne gledatelje i svi  dijele mišljenje da će rijetki od ovih momaka pokucati na vrata prve momčadi ” bijelih”.. Treneri Hajduka uočili su veliki potencijal u domaćim igračima Mati Margarinu i Paolu Coliću te su im uputili poziv na probu u Hajduk.To je veliko priznanje za Velebitovu školu nogometa.

 BENKOVAC– Igralište “HNK Velebit”. Gledatelja: 700. Sudac: Boris Erceg (Pristeg ) Strijelci: 1:0 Margarin(57), 1:1 Senić (90).

VELEBIT-HAJDUK II 1:1(0:0)

VELEBIT : Juko, Vrsaljko, Čerina, Rakić, Perica, Margarin, Marković, Bačić, Rašić, Colić, Kapović. Još su igrali: Ćurčić, Zanić, Ninčević, Katuša, Kaćunko, Šikić, Hasanović.Trener ekipe:Ico Šarić-Bekrija

 HAJDUK II :Ljubić, Relota, Žile, Franić, Domej, Ćurić, Puljić, Kovačević, Delić, Simonović, Luetić. Još su igrali: Muminović, Vrljičak, Čeko, Senić, Marić, Rajčević, Ćurić, Bigović, Krajina, Ivanišević, Deanović.Trener ekipe: Vladimir Balić

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane