UTRKE VOZAČA RENAULT TWINGA Davor Sertić iz Zadra prvak Twins Fun kupa 2018. UTRKE VOZAČA RENAULT TWINGA Davor Sertić iz Zadra prvak Twins Fun kupa 2018.
Zadranin Davor Sertić, profesionalni vozač automobilistickih utrka, jučer je osvojio naslov prvaka Twins Fun kupa sa ostvarenih 5 pobjeda i jednim 2. i jednim... UTRKE VOZAČA RENAULT TWINGA Davor Sertić iz Zadra prvak Twins Fun kupa 2018.
Zadranin Davor Sertić, profesionalni vozač automobilistickih utrka, jučer je osvojio naslov prvaka Twins Fun kupa sa ostvarenih 5 pobjeda i jednim 2. i jednim 3. mjestom.
Radi se o motorsport natjecanju koje se ove sezone po prvi put organiziralo na raznim trkalištima diljem Hrvatske i Slovenije.
Uz to je postao prvak Otvorenog prvenstva zagrebačke regije, te državni viceprvak u svojoj klasi.
FB_IMG_1541250350101
Davor Sertić o tome kaže:
“Budući da mi je ovo bila debitantska sezona, postignut je značajan uspjeh te bih na ovaj nacin htio promovirati i popularizirati motorsport u zadarskoj zupaniji jer je taj sport slabije razvijen kod nas u usporedbi s drugim županijama. Naime, rijec je o kup prvenstvu koje se vozi sa identicnim vozilima marke Renault Twingo.
Ukupno se vozilo 7 utrka razlicitih disciplina iz razloga da se na kraju prvenstva dobije prvak koji je najkompletniji vozac.
Ovo je prvi puta na ovim prostorima da se vozilo takvo prvenstvo i ja sam prvi vozac koji je osvojio prvenstvo u vise disciplina. Discipline od kojih se sastojalo prvenstvo su krug, kronometar, slalom, formula driver. Zadarski motorsport se polako budi i nadam se da je ovo samo pocetak neceg puno veceg.” – istaknuo je Sertić.
FB_IMG_1541250716300