VEČER KLAPSKE PISME U KOŽINU Nudit će se i dalmatinski specijaliteti!

U organizaciji klape Kožino i Luna, te Društva športske rekreacije Kožino, u petak, 26. kolovoza, s početkom u 20.00 sati, na Trgu Sv. Mihovila (kod crkve), održat će se klapska večer na kojoj će sudjelovati muška klapa Kožino, ženska klapa Luna, ženska klapa Libar Privlaka, muška klapa Težaci Paljuv, te poseban gost Ivica Sikirić Ićo.

Pridružit će im se i bibinjski pjesnik Ante Sikirić Krivin.

Nakon zavrsetka koncerta fešta se seli u “sridnju kuntradu” gdje će biti postavljeni štandovi na kojima će se kuhati različite dalmatinske delicije.

Voditeljica večeri je Ivana Zrilić.

Marija Fuzul, predsjednica kožinske klape Luna, kazala kako se veseli klapskom susretu:

“Evo nakon godinu dana ponovo smo u svome mjestu. Godina dana proletjela nam je brzo, u radu, putovanjima, nastupima i festivalima. Gdje god odemo, raduje nas kad se spomene riječ Kožino. Ovo je naš pokon koji dajemo našim mještanina i ljudima koji vole naše misto. Radujemo se i veselimo klapskom susretu i zajedničkom druženju.” – kazala je Marija Fuzul.

Stipe Strkalj, član klape Kožino, istaknuo je:

“Smotra klapa u Kožinu ne samo da je klapsko – zabavna manifestacija, već je to ujedno i naš nesebičan doprinos kulturi, a i dar mještanima Kožina.” – kazao je Štrkalj.