VEČER PLESNE MINIJATURE Okupljanje nezavisne zadarske plesne scene u sklopu proslave Dana grada Zadra

Zadarski plesni ansambl u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar po treći put organizira okupljanje zadarske nezavisne plesne scene u sklopu proslave Dana grada Zadra. Predstava nazvana Večer plesne minijature održat će se 21. studenog u velikoj dvorani HNK Zadar. Osim inicijatora programa, Zadarskog plesnog ansambla, nastupit će i Srednja škola suvremenog plesa koja djeluje pri Glazbenoj školi Blagoje Bersa, plesne grupe Zalet, Pirueta, In Flux,  zatim Natali Radelić, Circo Art, Drama Plus,  a gosti programa bit će plesne skupine Kissa s Paga i Sjene iz Šibenika.

Plesna večer je podijeljena u dva dijela: u prvom će biti prikazane minijature suvremenog plesnog izričaja, a u drugom će se predstaviti plesači modernog i klasičnog baleta, hip hopa.

Prošlogodišnja Večer plesne minijature bila je posvećena Tomislavu Antoliću Železu, a ovogodišnja našoj prvoj i najvećoj primabalerini Miji Čorak Slavenskoj koja je svojim radom uspostavila poveznicu suvremenog plesa i klasičnog baleta. Kroz program će nas voditi Josipa Štulić, plesnoj javnosti poznata kao sjajna voditeljica prošlogodišnje dodjele strukovnih nagrada u Zagrebačkom plesnom centru, zatim Josip Karuc i Grgur Kovačić, dvojica netom diplomirana i tjelesno vrlo sposobna kineziologa. Na duhovit i nesvakidašnji način vodit će gledatelje kroz svo bogatstvo zadarske plesne scene.

Ulaznice se mogu kupiti dva sata prije predstave na blagajni kazališta.