Večeras na Adventu uvijek rado viđen gost – Matija Cvek

Genijalni Matija Cvek sa svojim bendom Funkensteins na velikoj je dalmatinskoj turneji: prošlog vikenda nastupio je u Dubrovniku, u srijedu u Splitu na tamošnjem Spleat Adventu, još sinoć svirao je na Božićnom šušuru ispred hotela Jadran u Šibeniku, a sve će okruniti večerašnjim koncertom na Adventu u Zadru, zakazanom u 21 sat.

Mladi glazbenik i kantautor svojim je pjesmama osvojio srca publike u cijeloj Hrvatskoj, a prošli koncerti pokazuje da je omiljen i kod publike iz Splita. Velike hitove sa svog debitantskog albuma „Izbirljivo i slučajno“  poput Ptica, Visine i Blizu, Cvek je već imao priliku predstaviti Zadranima u listopadu, na Zadar Street Food Festivalu. Bila je to jedna od boljih jesenskih zabava u gradu pa svi nestrpljivo čekaju da se Cvek pojavi i na adventskoj pozornici.

Veselim se večerašnjem koncertu u Zadru. Nije prošlo dugo da sam svirao zadnji put, ali svaki put je poseban, posebno u ovom blagdanskom ugođaju. Vjerujem da ćemo zajedno napraviti dobar koncert i da će nam vrijeme brzo proći, poručuje Matija Zadranima.

Cvek je jedan od brojnih glazbenika koji se proslavio u HRT-ovoj emisiji A strana. Zajedno sa svojim bendom i prijateljima iz ovog showa nastupio je u Zadru i na Badnjak 2019. godine. Ove godine Matija nastupa dan uoči Badnjaka, dok će ostatak ekipe, ovog puta u sastavu Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević i Sabrina Hebiri nastupiti na Badnje jutro. Sutra navečer Zadrani će na Adventu odbrojavati posljednje sate do Božića uz klapu Niko, a za Božić dolazi Petar Grašo.