NA PET BUNARA Koncert mlade solistice anđeoskog glasa Nele Šarić!

U sklopu Adventa u Zadru, večeras na Trgu 5 bunara božićni koncert održat će talentirana mlada glazbenica iz Zadra – Nela Šarić.
Koncert počinje u 20 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i poslušaju ovu pjevačicu anđeoskog glasa, te se zabave uz božićni ugođaj.

Nela Šarić rođena je 1988. godine u Zadru, a iza nje je glazbena karijera prožeta uspjesima i brojnim nastupima po Europi. Magistrirala je solo pjevanje, te radi kao profesorica u Glazbenoj školi Blagoje Berse.

U svibnju 2007.godine pjevala je u Berlinskoj Katedrali, u svibnju 2008.godine u Mađarskoj u katedralama gradova Zirca i Szekesfehervara, s Mađarskim Komornim Orkestrom u Zadru u crkvi sv.Marije, 5.studenog 2008.godine na predstavljanju prvog Romsko-hrvatskog rječnika u Matici Hrvatskoj.

Pjevala je u projektima raznih zborova; Kuraje (skladbu kompozitora Marka Ritoše), komorni zbor Akademije (De profundis), Cantoresi, operni zbor Muzičke akademije (‘Ljubavni napitak’, ‘Ivan Grozni’), vokalni ansambl Antiphonus…

U ožujku 2009. godine izabrana je kao solistica Muzičke Akademije sa Zagrebačkom Filharmonijom za izvođenje Mozartove koncertne arije ‘Ch’io mi scordi di te’.

Sudjelovala je u studentskoj razmjeni u trajanju od jednog semestra 2009.godine. Boravila je u Indiani u državi Pennsylvania od kolovoza do prosinca 2009.godine. tamo surađuje s prof. pjevanja Mary Logan Hastings, te raznim dirigentima.

U srpnju 2010. godine surađivala je sa svjetski poznatim dirigentom Riccardom Mutijem.

2010. godine snima i nosač zvuka skladatelja barokne glazbe 19.stoljeća Grada Zadra kojem je organizator i dirigent gdin.Edo Mičić, docent na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u Grazu.

U prosincu 2010. godine pjeva s Ivom Gamulinom Gianniem te poznatom američkom pjevačicom Gloriom Gaynor, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski kao solistica djela Johanna Sebastiana Bacha ‘Jesus bleibet meine Freude’.
Nastupala je sa ženkim klapama Garofuli i Cesarica.