VELIKA GALERIJA Brojni Zadrani na otvorenom ušli u Novu 2023. godinu

Tradicionalnim dočekom na otvorenom Zadrani su sinoć ušli u Novu 2023. godinu. Cjelodnevni program na Narodnom trgu i Trgu Petra Zoranića kulminirao je koncertima Tončija Huljića & Madre Badessa benda i klape Rišpet na Adventu u Zadru, uz istovremeni nastup grupe Forum na Narodnom trgu.

Proslava je počela u ranim večernjim satima, a nešto iza 22 sata čuli su se prvi tonovi žive svirke na adventskoj pozornici. Za Tončija Huljića i njegove glazbenike bila je ovo iznimna večer, budući da se rijetko odazivaju ovakvim pozivima, ali s obzirom kako je Zadar za njega poseban grad s radošću se odazvao zajedničkom dočeku. 

Brojni Zadrani ispunili su prostor ispred pozornice i stolove ispred ugostiteljskih objekata kako bi u veseloj atmosferi, najpoznatije hitove Madre Badessa poput „Čemu nervoza“, „Inamorana“, „Samo jubav ostaje“, ali i neke popularne pjesme omiljenog Magazina, dočekali ponoć.

Kad je zabava došla vrhuncu, a Huljić sa svojim bendom izvodio „Sve bi seke ljubile mornare“, krenulo je odbrojavanje te je uz zaglušujuću buku bubnjeva dočekana Nova godina. Poseban gost iznenađenja bio je Zadranima omiljeni showman Mario Petreković, koji je u svom osebujnom stilu posjetitelje pozdravio s pozornice i uveo ih u veselu,zdravu i punu ljubavi Novu 2023. godinu. Nakon čestitki i nekoliko feštarskih pjesama pozornicu je preuzela klapa Rišpet, koja je u svečanom tonu nastavila nižući svoje najpoznatije pjesme „Mislim samo na te“; „Prsti zapleteni“, „Sunce mi od tebe dolazi“…

Dio naših sugrađana dočekao je Novu na Narodnom trgu uz glazbu DJ-a i zadarske grupe Forum. Zabava je također krenula oko 22 sata, a Davor Pekota, Ive Županović i društvo izveli su brojne uspješnice iz svoje karijere te obrade domaćih i stranih hitova.

U Zadru ove godine nije bilo organiziranog vatrometa, ali su nebo u ponoć zasvijetlili brojni pojedinačni vatrometi iz svih dijelova grada, pa posjetitelji na otvorenom nisu ostali zakinuti niti za tu tradiciju. Nakon dočeka i koncerta na otvorenom slavlje se nastavilo u zadarskim klubovima i obiteljskim domovima.

Oni koji nastavljaju s proslavom Nove godine večeras će to na Adventu u Zadru moći napraviti iz zadarski bend Vista na uvijek rado i brojno posjećenoj reprizi dočeka. Početak koncerta je u 21 sat.