VELIKI USPJEH Zadranka Bernarda Pera osvojila je prvi WTA naslov u karijeri  VELIKI USPJEH Zadranka Bernarda Pera osvojila je prvi WTA naslov u karijeri 
Zadranka Bernarda Pera (WTA – 130.) koja igra pod američkom zastavom, osvojila je prvi WTA naslov u karijeri pobijedivši u svom prvom finalu, odigranom u... VELIKI USPJEH Zadranka Bernarda Pera osvojila je prvi WTA naslov u karijeri 

Zadranka Bernarda Pera (WTA – 130.) koja igra pod američkom zastavom, osvojila je prvi WTA naslov u karijeri pobijedivši u svom prvom finalu, odigranom u nedjelju na zemljanoj podlozi u Budimpešti, Srpkinju Aleksandru Krunić (WTA – 105.) sa 6-3, 6-3 za 87 minuta.

Za 27-godišnju ljevoruku tenisačicu rođenu u Zadru ovo je bila treća pobjeda nad Krunić u isto toliko međusobnih dvoboja.

Pera je do najvećeg uspjeha u karijeri došla iz kvalifikacija i na putu do premijernog naslova nije izgubila nijedan set u sedam mečeva. U Budimpešti je zaradila 280 bodova i 26.770 eura, a u ponedjeljak će ponovno biti među sto najboljih tenisačica svijeta na 81. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

Iako je u svom trećem finalu na WTA Touru po drugi put poražena, skok od 30 pozicija naparavila je i 29-godišnja Aleksandra Krunić te će i ona biti u Top 100, na 75. mjestu.

WTA Budimpešta – finale

Bernarda Pera (SAD) – Aleksandra Krunić (SRB) 6-3, 6-3