Veselje za virske mališane; Stižu Sveti Nikola i Sveta Luce Veselje za virske mališane; Stižu Sveti Nikola i Sveta Luce
Kao i svake godine u petak će 6. prosinca na Vir doći dobri stari sveti Nikola, a njemu će se najviše obradovati virski mališani... Veselje za virske mališane; Stižu Sveti Nikola i Sveta Luce

Kao i svake godine u petak će 6. prosinca na Vir doći dobri stari sveti Nikola, a njemu će se najviše obradovati virski mališani iz Područne osnovne škole i Dječjeg vrtića Smješko. Ovisno o vremenskim prilikama koje su još uvijek neizvjesne za petak, doček omiljenog sveca bit će od 10 do 12 sati na Trgu svetoga Jure, odnosno dječjem advenstkom igralištu Božićna čarolija, ili u slučaju obilnije kiše u prostorijama virskog dječjeg vrtića. Tamo će se, kaže nam voditeljica Odjela marketinga u Vir turizmu Darija Zrilić, održati i predstava za koju je zadužen animacijski tim Samarcanda.

– U slučaju lijepog vremena predstava i doček svetog Nikole bit će na adventskom trgu, sitnija kiša pomaknut će event u Božićnu čaroliju, dok ćemo cijeli događaj održati u vrtiću Smješko jedino ako bude padala jaka kiša – kaže voditeljica Zrilić iz destinacijske kompanije Vir turizam koja je organizator eventa, dok je glavni sponzor svih događanja na otoku Općina Vir.
Tjedan dana kasnije 13. prosinca otok će na isti način ugostiti svetu Lucu, pa će se virski mališani i oni najmlađi osnovnoškolci – njih oko dvije stotine – zabaviti na prigodnim radionicama te uživati u predstavi u kojoj će, naravno, nastupiti i sveta Luce. Dakle, stavite čarape na prozore ili ulaštite čizmice, jer čokolada nikad neće biti slađa, naranča sočnija, niti šiba draža, nego 6. prosinca kada stiže sveti Nikola. Nemojte zaboraviti niti na pšenicu čije će proklijale vlati nagovijestiti dobru i situ godinu, a o svemu više na radionicama i predstavama koje najmlađe Virane očekuju 6. i 13. prosinca od 10 do 12 sati.

PhotoPictureResizer_191204_173844119_crop_800x415