VESNA SABOLIĆ: Reformisti podržavaju udrugu Franak i prijedlog novog zakona!

Na konferenciji za medije održanoj danas, saborska zastupnica Reformista, Vesna Sabolić, izrazila je podršku Udruzi Franak i nastojanju Vlade da kroz nove zakonske propise riješi problem velikog broja građana.

“U srijedu započinje redovna sjednica Vlade na kojoj će naš saborski zastupnik Petar Baranović postaviti pitanje o tome kamo ide tvrtka TLM i što se događa s njom.” – najavila je Sabolić.

Na dnevnom redu će  biti 94 točke, a pretpostavlja se da će najzanimljivija biti prijedlog Zakona o kreditima.

“Mnoge presude potvrdile su da je ponašanje banaka nezakonito. Podržavamo novi zakon, on je sličan rješenju koje zagovaraju Reformisti. Mi se zalažemo za isključivo kunske kredite. Vrlo je bitno jačanje monetarnog suveneriteta republike Hrvatske. HDZ se sada tome protivi, a upravo su oni odgovorni za sve probleme. Pozdravljamo i angažman udruge Franak. Ovo što su oni postigli je velika stvar za Hrvatsku. Postajemo svjesni da glas građana nije samo važan pri izborima.  Poručujemo premijeru Milanoviću da ne posustaje pred moćnim bankarskim lobijima. Pravda i pravednost su nam najvažniji. Na ovom zakonu radila su dva najsposobnija ministra, Lalovac i Miljenić.” – kazala je Vesna Sabolić.

“U saboru ćemo se zalagati da se zakonom obuhvati sve građane koji su imali kredite u Švicarcima. Građani su postali žrtve nemoralnog djelovanja pravnih i fizičkih osoba iz vani i u Hrvatskoj. Događaju se ovrhe, blokade, deložacije i poručujemo da se to mora riješiti, ali i utvrditi tko je odgovoran.” – zaključila je Sabolić.