Video demantira optužnicu; Osvećuju li se Kapoviću jer proziva institucije za nerad? Video demantira optužnicu; Osvećuju li se Kapoviću jer proziva institucije za nerad?
Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje u kojem se navodi da je podignuta optužnica protiv načelnika općine Vir Kristijana Kapovića, a tereti ga se da... Video demantira optužnicu; Osvećuju li se Kapoviću jer proziva institucije za nerad?

Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje u kojem se navodi da je podignuta optužnica protiv načelnika općine Vir Kristijana Kapovića, a tereti ga se da je prilikom prosvjeda na Virskom mostu 20. lipnja 2018. godine počinio kazneno djelo iz članka 224. st. 2. protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem prometa opasnom radnjom ili sredstvom jer je, između ostaloga, “izazvao opasnost za život jedne osobe”.

Video snimka: Vozilo Hitne pomoći naišlo 10 minuta nakon deblokade prometa

Nakon što je Hitna medicinska pomoć zaprimila poziv za pružanje intervencije jer pacijentica iz Vira ima alergijsku reakciju na antibiotik i otežano diše, vozilo Hitne medicinske pomoći upućeno je prema Viru, a u optužnici se navodi da se “zbog velikog broja vozila nakupljenih u koloni duljine oko dva kilometra i izazvanog zastoja prometa – kretalo usporeno i prošlo tek uz intervenciju policijskih službenika na adresu pacijentice na Viru, gdje su joj pružili liječničku pomoć, te ju potom odvezli na Odjel hitnog prijema Opće bolnice Zadar, gdje je zadržana na obradi, pa samo stjecajem okolnosti uslijed tako izazvanog zastoja u prometu nisu nastupile teže posljedice za zdravlje oštećenice.

Ono što je navedeno u optužnici ne odgovara onome što se vidi na video snimci koja je uživo emitirana na Facebook stranici portala Kalelarga info tog dana kada se prosvjed odvijao, a koju su čitatelji pregledali 48.000 puta. (Cijelu snimku možete pronaći na našoj Facebook stranici). 

Screenshot_20190404_024126

FOTO – Vozilo Hitne pomoći neometano je prošlo preko mosta, bez zvučne signalizacije

Naime, na snimci koja traje 41,49 minuta i prikazuje cijeli prosvjed, vidi se da se vozilo Hitne pomoći na poziv mještanke kretalo mostom prema Viru deset minuta nakon deblokade mosta, a deblokada se dogodila u 31. minuti snimke. Pet minuta minute kasnije, nakon razgovora s policijom, u 36. minuti, Kapović je uhićen i odveden s mosta u pravcu Zadra, a nakon sljedećih pet minuta (u 41. minuti) naišlo je vozilo Hitne pomoći koje je išlo spomenutoj pacijentici.

Iako se u optužnici navodi da je vozilo Hitne medicinske pomoći upućeno prema Viru na pružanje intervencije na crvenu dojavu pod upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, snimka pokazuje da vozilo nije imalo zvučnu signalizacije dok je prolazilo pored novinara koji je sve snimao.

 

Na ovom kratkom video isječku vidi se da vozilo Hitne pomoći prometuje preko mosta normalno, i bez uključene zvučne signalizacije (suprotno onome što piše u optužnici) 

Razumljivo je da je načelnik Kapović zaradio prekršaju prijavu zbog organizacije prosvjeda na mostu, no onima koji su bili nazočni tamo, ili kasnije gledali snimku, nije jasno na temelju čega je podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela?!

Svoje sumnje brojni građani izražavaju putem komentara koje ostavljaju ispod objava na Facebooku, a mnogi pišu kako se na ovaj način Državno odvjetništvo, policija i političari osvećuju Kapoviću jer ih kroz lokalne i nacionalne medije proziva zbog nerada, neefikasnosti, pristranosti i neprofesionalnog odnosa prema svom poslu, a sve to na trošak poreznih obveznika.

Screenshot_20190404_025530_com.opera.browser-01

Podsjetimo, i na posljednjoj konferenciji za medije Kapović je iznio ozbiljne optužbe na račun policije i DORH-a, prozvao ih je za neučinkovitost, a to su prenijeli brojni mediji. Sigurno da nadležnima ne odgovara da ih se proziva, a je li se ovakvom optužnicom, za koju stručnjaci kažu da ima slabe temelje, pokušalo ušutkati virskog načelnika – ostaje za vidjeti.

Screenshot_20190404_025146_com.facebook.katana-01

Podsjetimo, Općina Vir stoji iza brojnih kaznenih prijava koje su upućene posljednjih godinu dana, a glavni povod je gradnja benzinske crpke Tri Bartola čiju građevinsku dozvolu Općina Vir osporava, a kao jedan od bitnih dokumenata navodi se riješenje Ministarstva graditeljstva koje objavljujemo u nastavku. Zadarsku županiju, odnosno pomoćnicu pročelnika, Ivonu Cotu, koja je potpisala dozvolu, iz Općine Vir sumnjiče za korupciju.

IMG_20190404_030617

IMG_20190404_031215

IMG_20190404_031842

 

 • Zadro

  4. travnja 2019. #1 Author

  Normalno je da se vozila krecu lijevim prometnim trakom na dvosmjernoj cesti?? Od kad to? Zaato se na snimci ne vidi mjesto mimoilazenja sa kolonom iz drugog pravca…. Ocito da ih je netko zaustavio…. Ako nije semafor (a nije) onda jedino ostaje to da je netko promet regulirao ispred hitne…. A buduci da je tu Policija stajala neko vrijeme prije uhicenja g. Kapovica sumnjam da su svi otisli sa lica mjesta i ostavili cestu u kaosu prometnom. Logickim razmisljanjem da se zakljuciti da je policajac ispred hitne zaustavio promet iz suprotnog pravca i propustio ove iz prometnog traka da bi hitna brze prosla kroz navedenu dionicu…. A zasto je vozac pritom iskljucio do tada ukljucena rotaciona svijetla ostaje pitanje za vozaca hitne pomoci…. Hvala

  Odgovori

 • Anonimno

  14. travnja 2019. #2 Author

  [email protected]

  Odgovori

 • Anonimno

  14. travnja 2019. #4 Author

  Čini mi se da vi urednici i novinari nasjedate na kriminaln eradnje načelnika Kapovića. Koliko je novca Vam ponudio? Zar Vas nije sram da opravdavate kriminal tog prevaranta, lopova i nasilnika. Sramite se!!!,

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.