Vijećnici gradonačelnika Dukića na Aktualnom satu zasuli pitanjima Vijećnici gradonačelnika Dukića na Aktualnom satu zasuli pitanjima
Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je započela jutros u 9 sati postavljeno je niz zanimljivih pitanja. Vijećnik MOST-a Mladen Malta kazao je... Vijećnici gradonačelnika Dukića na Aktualnom satu zasuli pitanjima

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je započela jutros u 9 sati postavljeno je niz zanimljivih pitanja.

Vijećnik MOST-a Mladen Malta kazao je kako velik broj građana zarađuje od najma svojih nekretnina.

“A kod stuba pored Narodnog lista je zgrada u kojem je nekad bio Ured za obranu, taj prostor dugo stoji i ne iznajmljuje se. Iznad je Ured za reviziju, a u prizemlju zgrade je restoran Atrij koji ne radi. Stječe se dojam da se prostor priprema za nekoga. Želim pismeni odgovor kada je istekao najam Hrvatskim cestama. Je li taj prostor u vlasništvu Grada?” – pitao je Malta.

“Drugo pitanje odnosi se na prostore koji se nalaze na Poljani Šime Budinića, kod Kneževe palače, ti prostori stoje prazni. Nekad je tamo bila knjižara i Matica hrvatska. To stoji neiskorišteno već 25 godina. Znam da će odgovor biti da se čeka rekonstrukcija, ali zanima me ako je u najam dan ulaz u Providurovu palaču, zašto onda nije se moglo i ono drugo?“ – pitao je Malta.

Gradonačelnik Dukić mu je odgovorio da će biti natječaj za cijelu zgradu, te da bi bilo dobro da se tu otvori hotel budući da takvih sadržaja fali.

“Bit će natječaj za najam.” – kazao je Dukić.

Pročelnik Korona je rekao da treba napraviti rekonstrukcikski zahvat na toj zgradi, a za zgradu Providurovu palaču da nije bilo interesa.

Danijela Vukoša je rekla kako se s vremena na vrijeme mogu vidjeti neka nova lica zaposlena trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zadra, a da nisu bili objavljeni natječaji za nova radna mjesta.

“Zašto naše ostale sugrađane stavljate u neravnopravan položaj?” – upitala je.

Zanimalo ju je i kako će biti organiziran boravak djece u vrtićima kad budu radili do 22 sata. Joso Nekić _800x450

Joso Nekić

Na prvo pitanje odgovorio joj je gradonačelnik Dukić:

“Ja se ne petljam previše direktorima u posao, ali slažem se da bi bilo dobro da su raspisani natječaji. Direktori su odgovorni za posao koji obavljaju i kad budu ovdje slobodno ih pitajte o načinu zapošljavanja o svemu što vas zanima.”

Pročelnik za školstvo, Joso Nekić kazao je kako je oko 300 roditelja djece zainteresiran za ovaj program popodnevnog rada vrtića, ali detaljno će se znati kasnije kad se provedu službene ankete.

dado burcul 800x450

Dado Burčul

Vijećnik Dado Burčul upozorio je kako se u Kaljskoj ulici nepropisno parkiraju vozila i teretni strojevi, te da je uništen nogostup. Predložio je da se uredi i modernizira Ugljanska ulica.

Pročelnik Robertino Dujela mu je kazao kako će prometno redarstvo uredovati u ovom slučaju, te da će odgovarajuće opomene i kazne biti ostavljene.

“Čim Vodovod i Odvodnja obave radove, asfaltirat će se Ugljanska ulica.” – kazao je Dujela.

Vijećnik SDP-a Daniel Radeta kazao je kako Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Dukićem provodi lošu politiku na području Poluotoka, te je centar grada mrtav.

“Stavljaju se razni nameti zbog čega su obrtnici u teškom položaju.” – kazao je Radeta dodajući kako je doznao da je gradonačelnik s društvom putovao u Tursku, vezano uz sportski turizam, pa da ga zanima zašto tamo nije išao direktor ŠC Višnjik.

Gradonačelnik Dukić mu je odgovorio kako će on biti tu do kraja mandata i nastaviti raditi za dobrobit stanovnika Poluotoka i ostalih građana, te da situacija nije ni blizu tako loša kao što on navodi.

“Vi kao da živite i opisujete Bangladeš, a ne Zadar. Što se tiče putovanja, da, putovali smo u Antaliju vidjeti primjere sportskog turizma. Ono što je tamo napravljeno možemo samo sanjati, ali mi moramo sanjati, ulagati u turizam i normalno je da jedan čelnik grada ode vidjeti što tamo ima. Razgovarao sam s raznolim turskim direktorima hotela. Žao mi je što press materijal o tome nije objavljen, to je mali propust naših stručnih službi koji se dogodio dok je pročelnik bio bolestan.” – kazao je Dukić.

Vijećnica HDZ-a Iva Dunatov postavila je pitanje o gradnji dizala u zgradama s četiri i više katova u sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja, a pročelnik Šime Erlić kazao je kako će se nastojati uključiti što veći broj zgrada.

Kristijan Kotlar-800x450

Kristijan Kotlar

Kristijan Kotlar je pitao Dukića je li upoznat s UPU Bregdetti?

“Sinoć sam bio na sastanku Mjesnog odbora Arbanasi. Prometna i druga infrastruktura ne može podnijeti gradnju novih zgrada i nove stanare. Ono igralište koje se obećava građanima je prevelikih dimenzija. Predlažem da se referendumom donese odluka o UPU Bregdetti. Zanima me gospodine Dukić je li Kalmeta tamo bio sinoć kao vas izaslanik ili ste Vi ovdje njegov izaslanik? Šteta je što Arbanasi nemaju ovdje svoga predstavnika.

Drugo pitanje je da li ćete nakon fijska u sezoni prozvati odgovorne u KK Zadar, kojeg se izdašno financira. Hoće li oni snositi posljedice? Iznos od 7,5 mijuna kuna koji se iz proračuna daje klubu mogu se preusmjerio u važnije projekte.” – kazao je Kotlar.

Dukić mu je odgovorio:

“Što se tiče Grada Zadra ja sam odgovoran, ali ja nisam ni diktator niti donosim odluke na prečac bez da se konzultiram sa suradnicima. Meni je žena iz Arbanasa, a kažu da odakle ti je žena da si i ti. Prema tome ja sam predstavnik Arbanasa. Što se tiče Kalmete, on je čovjek bogatog iskustva i normalno je da njegovu konstruktivnu kritiku ili prijedlog uvažim.” – pojasnio je gradonačelnik.

“Kad je riječ o KK Zadru, ponekad nas sportska nesreća prati, a na nama je da osiguramo mir i sigurnost klubu. Stabilizacija i razvoj kluba ne može se dogoditi brzo, za dobre rezultate treba čekati 4-5 godina, a ako izostanu tada treba reagirati.”

elvira sterle 800x450

Elvira Sterle

Gradska vijećnica HDZ-a Elvira Sterle kazala je kako je iz Ureda za izradu planske dokumentacije čula da se istočni put koji povezuje glavnu prometnicu kroz Kožino može ucrtati kao glavnu cestu, te tako rastereti ti dosadašnju glavnu cestu.

“Predlažem da se istočni put definira u jednakom statusu kao zapadni put. U tijeku je rekonstrukcija groblja, pa je to prilika da se riješi taj problem. Velika je udaljenost između autobusnih stanica u Kožinu i to nije dobro.

Druga inicijativa koju sam htjela iznijeti je da se ucrta biciklističke staza do Zatona, te stvore preduvjeti da se ta trasa kvalitetno uredi koristeći EU fondove.”

Oba prijedloga su prihvaćena.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.