Vijećnici tvrde: Gradonačelnik Benkovca krši zakone i uhljebljuje podobne

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
NEZAVISNA LISTA –NOSITELJ FRANE TOKIĆ U
GRADSKOM VIJEĆU GRADA BENKOVCA
Benkovac, 24.07.2020.

Na jučerašnjoj 21.sjednici Gradskog vijeća Grada Benkovca, održanoj dana 23.7.2020.godine (četvrtak) vijećnici Nezavisne liste postavili su niz aktualnih pitanja na koja je gradonačelnik Bulić uglavnom odgovarao šutnjom i na kraju odgovorom „dostavit ću odgovor u pisanom obliku“. Odgovarati na precizna i jasno postavljena pitanja na aktualnom satu ŠUTNJOM za nas znači samo PRIZNANJE.
Što se tiče nas kao vijećnika nezavisne liste-nositelja Frane Tokića, nama na pitanja ne morate odgovoriti, jer nama su odgovori itekako poznati.
Svojim neodgovaranjem na pitanja vijećnika na aktualnom satu niste odgovorili GRAĐANIMA GRADA BENKOVCA. Oni od Vas očekuju odgovore vezane uz izgubljene presude Grada Benkovca i Trgovačkih društava, izgubljene radne sporove, nezakonita imenovanja ravnatelja ustanova, obnašanje nespojive dužnosti „BIVŠE“ zamjenice gradonačelnika P. Kulaš. Građani od Vas očekuju da im date odgovor vezano za rušenje Doma kulture koji je kulturno dobro, građani od vas očekuju odgovor vezano uz proračunsko rasipanje novca vezano uz raskid ugovora za rekonstrukciju Doma kulture i plaćanje penala izvođaču i sl.
Također građani od Vas hoće i nalaz i mišljenje naručenog statičara glede rušenja Doma kulture koga vi ne želite dostaviti gradskim vijećnicima, pa se postavlja pitanje ZBOG ČEGA???
Građani postavljaju pitanje zašto već skoro dvije godine nezakonito imenujete vršitelje dužnosnika pročelnika da bi sačuvali pošto-poto radno mjesto Pauline Kulaš.
Građani pitaju zašto ste nezakonito imenovali Amandu Čerinu, suprugu vijećnika Romea Čerine i nevjestu gradske pročelnice za financije Ljiljane Čerina Bljaić na mjesto ravnateljice Centra za pomoć i njegu Sv. Ante da bi sačuvali većinu u Gradskom vijeću Grada Benkovca.
Nama odgovori ne trebaju – mi odgovore na sva postavljena pitanja znamo, ali Vi gradonačelniče Grada Benkovca javnost više nećete obmanjivati.
Pitanja za gradonačelnika glasila su:
—————————————————————————————————————————————————————
VICE BRKLJAČA:
PITANJE ZA GRADONAČELNIKA: POZNATO NAM JE DA JE DOŠLO DO IZMJENE SISTEMATIZACIJE RADNIH MJESTA, MEĐUTIM NIJE POSVE JASNO KOJI SU TO POSLOVI UKINUTI BUDUĆI DA JE OČIGLEDNO CILJ NOVE SISTEMATIZACIJE STAVLJANJE NA RASPOLAGANJE 3 DJELATNIKA, A ŠTO JE OSNOVANO JEDINO KOD UKIDANJA ODREĐENIH POSLOVA.
POSTAVLJA SE PITANJE JE LI ODLUKA OPRAVDANA U SMISLU ZAKONA ILI JE TO POTEZ KOJI OSTAVLJA SUMNJU U PRIMJENU NELEGITIMNOG DISKRECIONOG PRAVA GRADONAČELNIKA U DONOŠENJU ODLUKA I TO SA CILJEM KOJI NE ŠTITI INTERESE GRDASKE UPRAVE.
PITAMO SE DALI ĆE GRADONAČELNIK BITI SPREMAN U JOŠ 3 SUDSKA POSTUPKA I PO OVIM SLUČAJEVIMA ISTO TAKO SNOSITI OSOBNO POSLJEDICE ILI ĆE SE EVENTUALNI TROŠKOVI ZA IZGUBLJENI SUDSKI SPOR PODMIRITI NA TERET GRADSKE UPRAVE.
KADA VIDIMO KAKO ZAVRŠAVAJU ODLUKE GRADONAČELNIKA U IZBORU RAVNATELJICE CENTRA ZA POMOĆ I NJEGU, KADA VIDIMO ODLUKU O SMJENI POSLOVOĐE U BENKOVIĆU, NA ŽALOST GRADONAČELNIKA ILI NA SREĆU SVIH TIH LJUDI IZGLEDNO JE DA SE I U OVOM SLUČAJU IPAK RADI SAMO O »DISKRECIONOM PRAVU GRADONAČELNIKA« S OBZIROM DA JE TAKVO PRAVO VEĆ I DO SADA KORISTIO IZMEĐU OSTALOG I KOD POPUNJAVANJA IMOVINSKE KARTICE KAD JE ODLUČIO DA U ISTU NEĆE STAVITI DIONICE, ZEMLJIŠTA, NEKRETNINU U SESVETAMA I SVE OSTALO KAKO PRENOSE PORTALI.
GRADONAČELNIČE TKO ĆE SNOSITI ODGOVORNOST ZA DO SADA IZGUBLJENE RADNE SPOROVE, I TKO ĆE SNOSITI ODGOVORNOST ZA JOŠ 3 NOVA RADNA SPORA?
Branko Guzić:
Oko izvođenja radova na rekonstrukciji Doma kulture stvorila se je tolika pompa po svim gradskim kuloarima. Zanima nas koliki će iznos Grad Benkovac morati platiti izviđaču na ime PENALA za prekinute radove na rekonstrukciji Doma kulture. Da li je točno da ti penali za prekinute radove će koštati porezne obveznike Grada Benkovca preko 2.5 mil. kuna. Što će među ostalim na to kazati gradski službenici i svi oni djelatnici po gradskim ustanovama kojima je plaća već nekoliko mjeseci 20-30% manja!

Branko Guzić
Gradonačelniče, na zadnjoj sjednici vijeća U TRAVNJU niste imali odgovor vezan uz rekonstrukciju Doma kulture, pitanje vas je očigledno zateklo. Na odgovor smo čekali 3 puna mjeseca. Danas smo dobili odgovor da je ZAMISLITE NARUŠENA STATIKA OBJEKTA, nismo ni sumnjali da će te drugačije odgovoriti, OČITO SU VAM TREBALE UNUTARNJE KONZULTACIJE. Bili smo strpljivi i čekali smo da dođete na teren na koji smo i mislili da ćete doći jer ste toliko providni.
A sada konkretnije: Kako opravdavate to da je struka tj. statičar išao baš u pravcu rušenja Doma kulture uz obrazloženje da smo u posjedu maila, u kome u mail prepisci iz OŽUJKA 2020.GODINE jedna zaposlenica u gradskim službama tražila od svojih podređenih da se pribavi očitovanje statičara i da se ide BAŠ u pravcu rušenja Doma HV, te na osnovu takve statike i naručenog mišljenja statičara ide se ka poništenju ugovora o rekonstrukciji Doma kulture.
Što bi izvođač radova rekao da ima takav mail u rukama, što bi građani rekli da imaju takav mail u rukama ili bilo tko drugi…
Ovim činovima nanosite štetu u prvom redu Gradu Benkovcu jer će Grad vrlo vjerojatno plaćati penale izvođaču. U drugom redu, sumnjamo u mišljenje tog naručenog statičara, poništavate javnu nabavu i u onom najbitnijem obmanjujete javnost o stanju predmetnog objekta. U ONOM NAJBITNIJEM U SVOJIM ZAVRZLAMAMA SPREMNI STE NA RUŠENJE JEDNOG KULTURNOG DOBRA A DA OKOM NISTE TREPNULI.
Od Vas tražimo da se ispričate benkovačkoj javnosti i radi svega navedenog podnesete neopozivu ostavku glede nanošenja štete ali i obmanjivanja javnosti.
Mi Vam već dugo ne vjerujemo, ali nakon ovih saznanja građani Vam ne smiju i ne mogu više vjerovati.

Josip Kamber
Početkom mjeseca svibnja 2020. protuzakonito na mjesto SLUŽBENIKA ZA PRIVREMENO OBAVLJANJE POSLOVA PROČELNIKA imenovali ste Nevena Vuksana, a samim time nezakonito ste stavili na raspolaganje i službenika Franu Tokića. Nakon ranije nezakonitog imenovanja Marije Bešlić opet nastavljate avanture sve kako bi nezakonito pogodovali očuvanju radnog mjesta Pauline Kulaš.
Paulina Kulaš svoj mandat u ulozi zamjenice gradonačelnika zakonski je završila dobivanjem rješenja o imenovanju na mjesto pročelnice u svibnju 2020.godine.
Također i u ovom slučaju pokazuje se da ste u poziciji gradonačelnika Grada Benkovca kao „Alisa u zemlji čudesa“!
Jesu li Vaše odluke utemeljene i zbog čega od ovog grada radite GRAD SLUČAJ?
Znate li da i sada gospođa Kulaš sjedi pored Vas u ulozi ZAMJENICE GRADONAČELNIKA a već 2 puna mjeseca uživa NESPOJIVU DUŽNOST kako je to rekao zakon o LOKALNIM IZBORIMA.
NARAVNO OVE DANE VIDIMO KAKO PUNO ZAKONA ZA VAS NIJE MORALNO. Kada će te gospođi Paulini Kulaš utvrditi nespojivu dužnost i vratiti je na mjesto pročelnice Upravnog odjela umjesto ovdje prisutnog Nevena Vuksana.
Je li i ZAKON O LOKALNIM IZBORIMA za Vas Nemoralan?

(Ovim se je bitno povrijedio Zakon o lokalnim izborima (NN 144/12, 121/16, 98/19, 42/20) i to članak 89. stavak 2. koji kaže da „Općinski načelnik, gradonačelnik i župan te njihovi zamjenici za vrijeme dok obnašaju dužnost ne mogu biti među ostalim i -pročelnik, službenik i namještenik u upravim odjelima ili službama jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave.“
Također članak 90. istog zakona kazao je da:
(2) Općinski načelnik, gradonačelnik i župan te njihovi zamjenici koji za vrijeme obnašanja dužnosti prihvate nespojivu dužnost, moraju podnijeti ostavku u roku od 8 dana od prihvaćanja nespojive dužnosti.
(3) Ako općinski načelnik, gradonačelnik i župan te njihovi zamjenici ne podnesu ostavku sukladno stavcima 1. i 2. ovoga članka prestaje im mandat po sili zakona.“

Vice Brkljača
Razvojna agencija Grada Benkovca osnovana je 2018.godine!? Davorka Krnčević je na mjestu privremene ravnateljice već više od 1,5 godinu a natječaj još nije proveden. Naravno ista se je skupa s Vama u Gadu Benkovcu itekako navikla na nezakonitosti, ona je u Grad Benkovac već u Kutijino vrijeme primljena nezakonito. Na poziciji privremenog ravnatelja Razvojne agencije da Vas točno podsjetimo nalazi se od 12.2.2019.godine, što je protivno zakonu o ustanovama i više je od jedne godine na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja. Kada planirate raspisati natječaj za ravnatelja Razvojne agencije Benkovac
Je li i zakon o ustanovama za vas NEMORALAN?
Branko Guzić vezano uz presudu Antonija Tokić
GOSPODINE GRADONAČELNIČE, S OBZIROM DA SE SLABO RAZUMIJETE U VOĐENJE GRADA I GRADSKIH SLUŽBI, ONO ŠTO SAM VAM PORUČIO NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA U VELJAČI, DANAS ĆU VAS JOŠ JEDNOM PODSJETITI.
U SVOM OSVETNIČKOM POHODU PREMA BILO KOME ILI BILO ČEMU ŠTO IMA VEZE SA NEZAVISNOM LISTOM, KRAJEM PROSINCA 2019. GODINE SMJENILI STE PROTUZAKONITO RAVNATELJICU CENTRA ZA POMOĆ I NJEGU SV. ANTE ANTONIJU TOKIĆ. ŽENU KOJA JE PRVENSTVENO 9 GODINA STRUČNO I ODGOVORNO RADILA SVOJ POSAO.
ZA NOVU RAVNATELJICU IMENOVALI STE GĐU AMANDU ČERINU INAČE SUPRUGU VAŠEG VIJEĆNIKA I ČLANA HDZ-A ROMEA ČERINE I NEVJESTU PROČELNICE LJILJANE ČERINA-BLJAIĆ.
DAJETE NAM DO ZNANJA DA GRADOM PROVODITE NEPOTIZAM, A ZAKLJUČENJEM UPRAVNOG SPORA U SPLITU IZMEĐU GOSPOĐE TOKIĆ KAO TUŽITELJICE I VAS KAO TUŽENIKA VIDLJIVO JE DA NAM OVDJE U OVOJ VIJEĆNICI I U GRADU BENKOVCU PREZENTIRATE SVOJU SAMOVOLJU, BAHATOST I SVOJE HIROVE KOJI SVE VIŠE ZAVRŠAVAJU SUDSKIM POSTUPCIMA, ŽALBAMA NA MINISTARSVA I SLIČNO.
VAŠA DONESENA ODLUKA O RAZRJEŠENJU I IMENOVANJU RAVNATELJICE CENTRA ZA POMOĆ I NJEGU SVETI ANTE NARAVNO JE PONIŠTENA PRESUDOM UPRAVNOG SUDA U SPLITU PROŠLI TJEDAN, U ŠTO NISMO NI SUMNJALI.
KOLEGE VIJEĆNICI A NAPOSE GRADONAČELNIČE, PORED ONOG ŠTO STE OVDJE U OVOJ VIJEĆNICI NA MOJE PITANJE UPUĆENO VAMA, GOSPOĐU ANTONIJU TOKIĆ IZGADILI SVOJIM GNUSNIM HIROM KAKO JE ONA BAHATA I AROGANTNA TE PRIMITIVNA, TO PRIJE SVEGA ZASLUŽUJE ISPRIKU VAS KAO MUŠKARCA A ONDA DUŽNOSNIKA KOJI JE JEDNOJ ŽENI NANIO NEMJERLJIVU, NAMJERNU ŽIVOTNU ŠTETU.
PRESUDA SADA TO DOKAZUJE. ONA POKAZUJE TKO NE RADI SVOJ POSAO, TKO PROVODI LEGALNE I LEGITIMNE NATJEČAJE, SVE TO SADA PRESUDOM VIDIMO. VIDIMO TKO KOGA NE POŠTUJE, TKO KOME PRIJETI, TKO KOME DIRA U OBITELJ I SVE OSTALO ŠTO STE NABROJILI. VI SE GRADONAČELNIČE NE TRUDITE POŠTIVATI NIKOGA, NITI SE TRUDITE OKO GRADA BENKOVCA, A BAVITE SE POLITIKOM KOJA ĆE PRESTATI ZA MANJE OD GODINU DANA.
KOLEGE VIJEĆNICI SADA KADA JE SUDSKI EPILOG TE PRIČE POZNAT, VI I DALJE BUDITE NOJEVI I ZABIJTE GLAVU U PIJESAK.
PITAMO SE TKO ĆE SNOSITI ODGOVORNOST ZA OVAKVE PROPUSTE I NEZNANJE? PREUZIMATE LI ODGOVORNOST VI GRADONAČELNIČE ILI ODGOVORNOST PREUZIMA PETRA DABO ZRILIĆ KOJA PO KO ZNA KOJI PUTA POKAZUJE SVOJU NESTRUČNOST SVOJIM PRAVNIM SAVJETIMA.
ZNATE LI UOPĆE KAKO ĆE TE POSTUPITI PO PRESUDI, JE LI AMANDA ČERINA JOŠ NA TOM RADNOM MJESTU, TKO ĆE ODGOVATARI ZA NEZAKONITO ISPLAĆENE PLAĆE AMANDE ČERINE, TKO ĆE ODGOVARATI ZA ODLUKE KOJE JE SADA VEĆ NEZAKONITA RAVNATELJICA U TOJ USTANOVI DONOSILA OVIH 7 MJESECI ILI SE OVO RADNO MJESTO ZOVE UCJENJENO RADNO MJESTO SUPRUGA I VIJEĆNIKA ROMEA ČERINE A I SVEKRVE GRADSKE PROČELNICE ZA FINANCIJE LJILJANE ČERINE BLJAIĆ, OBADVOJE OVDJE PRIUTNIH TE JE TAKVIM UZAJAMNIM POTRAŽIVANJIMA „RADNO MJESTO SUPRUGE – RUKA GORE ILI DOLJE“ PARALIZIRAN GRAD I GRAĐANI.

Jure Prgomet
Pitanje za zamjenika gradonačelnika Tomislava Klaricu ujedno i predsjednika skupštine Trgovačkog društva Vodovod i odvodnja Benkovac.
6.3.2020. doneseno je rješenje Visokog trgovačkog suda u Zagrebu gdje se utvrđuje da je Vodovod Benkovac odustao od ŽALBE protiv presude Trgovačkog suda u Zadru, a kojom Vodovod i odvodnja Benkovac mora isplatiti zadarskom vodovodu 1.025.666,15 kn.
Iz svega je vidljivo da ste „skinuli gaće“ prema zadarskom vodovodu, ali vaš gradonačelnik to ne želi prema povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Iz svega je vidljivo i vučemo zaključak da se naš vodovodi odvodnja dogovorno uništava! Zbog čega ste odustali od žalbe po presudi i bez ikakva otpora dajete dio po dio vodovoda, kao financijski tako infrastrukturno?

Zoran Ledenko
Ove dane vidimo da su sve prometnice grada manje-više raskopane. Također vidimo da se tu ništa od radova ne pomiče. Imamo informaciju da je projektna dokumentacija manjkava po pitanju oborinske odvodnje, imamo informaciju da su radovi zastali zbog zadiranja u privatne parcele. S druge strane imamo i razumljivu nervozu građana jer isti ne mogu prići svojim domovima.
Gospodine gradonačelniče zanima nas zašto je došlo do toga do je projektna dokumentacija manjkava, tko je u gradu bio odgovoran za izradu projektnog zadatka kod naručivanja te projektne dokumentacije i tko će snositi financijsku ali i radnu odgovornost za ove probleme?

Josip Kamber
DANA 12. STUDENOGA 2018.G ZAPRIMLJEN JE VAŠ ZAHTJEV KOD POVJERENSTVA ZA ODLUČIVANJE SUKOBA INTERESA KOJIM STE TRAŽILI MIŠLJENJE DA LI VAŠA SUPRUGA, KAO NOSITELJICA OPG-A KOJA JE PODNIJELA ZAHTJEV ZA ODOBRENJEM KREDITA HBOR-U I KOJOJ JE ODOBRENO SUFINANCIRANJE U IZNOSU OD 50% VRIJEDNOSTI PLANIRANE INVESTICIJE TE DA LI ISTO PREDSTAVLJAJA SUKOB INTERESA, KOJE POVJERENSTVO JE DANA 16. STUDENOGA 2018.G. DONIJELO MIŠLJENJE U KOJEM JE NAVEDENO DA ZA ISTO NEMA ZAPREKE, MEĐUTIM U TOČKI 2 IZREKE JE NAVEDENO DA UKOLIKO DOĐE DO SKLAPANJA UGOVORA O KREDITU IZMEĐU HBOR-A I OPG-A ČIJA NOSITELJICA JE VAŠA SUPRUGA, DA STE U OBVEZ NAVEDENU OKOLNOST, KAO I EVENTUALNE DRUGE BITNE PROMJENE U IMOVINSKOM STANJU NASTALE POVODOM REALIZACIJE PREDMETNOG KREDITA, NAVESTI U IZVJEŠĆU O IMOVINSKOM STANJU, ISTEKOM GODINE U KOJOJ JE DO NAVEDENIH PROMJENA DOŠLO. KAKO JE NA WEB STRANICAMA AGENCIJE ZA PLAĆANJA U
POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU VIDLJIVO DA JE VAŠOJ SUPRUZI ODOBREN IZNOS POTPORE OD 783.805,47 KUNA, ŠTO NARAVNO NIJE UNESENO U IMOVINSKU KARTICU, PITANJE GLASI DA LI JE ISTO REALIZIRANO AKO JESTE KADA TE DA LI JE ZA PREOSTALI DIO INVESTICIJA OD 783.805,47 KUNA, S OBZIROM DA STE U IMOVINSKOJ KARTICI 2017.G. NAVELI DA NEMATE UŠTEĐEVINE, KORIŠTEN KREDIT, AKO JESTE KADA I PREKO KOJE BANKE TE POD KOJIM UVJETIMA, KAO I TO DA LI NAVEDENI KREDIT IMA BILO KAKVE VEZE SA PROMJENOM POSLOVNE BANKE
ODNOSNO PRELASKOM GRADA BENKOVCA SA OTP BANKE U HRVATSKU POŠTANSKU BANKU.

Jure Prgomet
U NIZU VAŠIH PRETHODNIH IZJAVA I INTERVJUA STE NAVODILI DA ĆETE UVESTI I DA UVODITE REDA U GRADSKOJ UPRAVI, USTANOVAMA I PODUZEĆIMA U KOJIMA JE OSNIVAČ/SUOSNIVAČ GRAD, PITANJE GLASI KAKO VI TO MISLITE NAPRAVITI S OBZIROM NA NAČIN KAKO POPUNJAVATE IMOVINSKU KARTICU (NETOČNO, NEPOTPUNO, NETRANSPARENTNO, POVRŠNO….), JEDINO UKOLIKO SE PODACI NAMJERNO NA TAKAV NAČIN PRIKAZUJU KAKO BI SE OBMANULA JAVNOST O STVARNOM STANJU OSOBNE IMOVINE KAKO PRIJE TAKO I TIJEKOM OBNAŠANJA DUŽNOSNIČKE FUNKCIJE GRADONAČELNIKA A ŠTO PREDSTAVLJA IZRAVNO VRIJEĐANJE JAVNOSTI, POSEBNO LJUDI KOJI SU VAM DALI POVJERENJE.
ILI UVOĐENJE REDA PREDSTAVLJA OBRAČUN SA DJELATNICIMA KOJI VAM, KAKO KAŽETE, NISU „KLIKLI“ TE ZBOG TOGA ISTI NAKON 10, 15 ILI 25 GODINA RADA NA ISTIM POSLOVIMA U GRADSKOJ UPRAVI DOBIVAJU RJEŠENJA KOJIMA SE STAVLJAJU NA RASPOLAGANJE IZ ČIJEG OBRAZLOŽENJA STVARNO NIJE MOGUĆE ISČITATI NI JEDAN ZAKONSKI OSNOV ZA DONOŠENJE ISTIH, OSIM „NOVOG PRAVNOG INSTITUTA – NISU KLIKLI“.
—————————————————————————————————————————————————————
Postavljena pitanja svakako odražavaju trenutnu situaciju u kojoj se Grad Benkovac nalazi. Nekolicina pitanja postavljena su i o onoj mjeri koja se odnosi na Zakon o sprječavanju sukoba interesa, što je aktualna i vruća tema gradonačelnika Grada Benkovca ove dane.
Iz iznesenih pitanja dajemo do znanja svekolikoj benkovačkoj javnosti da se Grad ne vodi transparentno, te da se ovlast gradonačelnika zloupotrebljava na niz načina, kako za osobne obračune sa djelatnicima i ravnateljima te direktorima gradskih ustanova i firmi, ali zakon se zaobilazi na taj način da se ne poštuju njegovo odredbe. Iz izloženog je vidljivo da se Grad Benkovac tj. Tomislav Bulić bavi isključivo sam sa sobom, a to je dokaz nestručnosti i nekompetencije za obavljanje tako odgovornog posla.

Moramo napomenuti da je do kraja ovog saziva Gradskog vijeća ostalo vrlo vjerojatno 3 sjednice Gradskog vijeća, te se nadamo da će gradonačelnik i dalje raditi šutnjom, jer je pokazao da nije dobro kad on nešto radi, te da se OSIGURANIM NOVCIMA IZ INTERVENCIJSKOG PLANA kiti perjem koje nije njegovo.
Također gradonačelnika molimo da upre prstom u bilo koji projekt koji je on sam ili sa svojim timom osmislio u protekle tri godine, a da taj projekt ili projektnu ideju nije naslijedio….
Vodeći se mišlju da „Tko radi taj i griješi“, imali smo razumijevanja dugo vremena da je Gradonačelnik u svoju ulogu upao „S neba pa u rebra“ i da sam nije znao što ga je snašlo i zadesilo. Prikazivao se je kao netko tko će uvesti nekakav red i moralne vrijednosti te transparentnost u ovaj posao koji se prije svega zove JAVNA DUŽNOST, a poslije svega zaključujemo da od transparentnosti nema niti „T“.

Zaključak: Gradonačelnik izbjegava ili ne zna odgovore za „brodolom“ na kraju mandata. Sramotno je i porazno za gradonačelnika Bulića da su vijećnici NL studiozno pristupili svekolikoj problematici, a da gradonačelnik ne daje odgovore, već iste dostavlja pisanim putem. Transparentnost i odgovornost gradonačelnika Bulića je na djelu.

Gradski vijećnici:
Jure Prgomet – predsjednik kluba vijećnika, Branko Guzić – potpredsjednik Gradskog vijeća, Josip Kamber, Vice Brkljača, Zoran Ledenko i Borna Nimac te nositelj NL Frane Tokić