VIJEĆNICI ZAKASNILI NA RASPRAVU O IZVJEŠĆU GRADONAČELNIKA

Veliko nezadovoljstvo oporbenih vijećnika izazvao je izostanak rasprave o izvješću gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća.

Kad je ta točka došla na dnevni red, oporbeni vijećnici bili su izvan vijećnice, koju su ranije napustili protestirajući zbog prethodne točke.

Kalmeta nije htio obrazlagati svoje izvješće, vijećnici vladajuće koalicije nisu postavljali pitanja, te je točka zaključena za dvije minute.

Ovo je razljutilo Marka Pupića Bakrača, ali i Sabinu Glasovac, te ostale njihove kolege.

Postavili su pitanja čega se gradonačelnik plaši kad ne želi da se o njegovom izvješću raspravlja?!

Nezavisni vijećnik Vedran Uranija kazao je da je izuzetno važna točka izvješće gradonačelnika da bi se završila za dvije minute.

“Može biti da su vijećnici zakasnili pola minute, međutim nemojmo biti toliki formalisti. Demokracija postoji radi sadržaja, a ne forme.” – kazao je Uranija, te zamolio predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra, Živka Kolegu, da ipak dopusti raspravu. No to se nije dogodilo.

“Čudim se gradonačelniku. Velik smo grad, a ne neko selo i mislim da bi se o njegovu izvješću trebalo raspraviti. Ja bi na njegovom mjestu i sam tražio da se razmjene mišljenja o njegovu radu.” – kazao je Željko Mikin, vijećnik SDP-a.

Na kraju se ipak povela rasprava, a gradonačelnik je odgovorio na par pitanja vezano uz projekte koji se trenutno rade.