Vijećnik Stipe Bjeliš protiv Longina: ‘Borit ću se protiv naplate parkinga bolesnima!’ Vijećnik Stipe Bjeliš protiv Longina: ‘Borit ću se protiv naplate parkinga bolesnima!’
Nakon što je javnost obaviještena da je u pripremi natječaj za koncesionara koji će provoditi naplatu parkiranja ispred Poliklinike i Opće bolnice Zadar, za... Vijećnik Stipe Bjeliš protiv Longina: ‘Borit ću se protiv naplate parkinga bolesnima!’

Nakon što je javnost obaviještena da je u pripremi natječaj za koncesionara koji će provoditi naplatu parkiranja ispred Poliklinike i Opće bolnice Zadar, za što se na sjednicama Županijske skupštine posebno zalagao župan Božidar Longin, tvrdeći da tamo treba uvesti reda, građani su izrazili nezadovoljstvo i ogorčenje.

Više od 150 građana ostavilo je svoje komentare ispod članka na Facebook stranici portala Kalelarga info, a u 99 posto komentara negativno se gleda na pokušaj uvođenja naplate, te se u njima kritizira i oštro osuđuje želja župana Božidara Longina da uvede naplatu parkiranja pacijentima koji dolaze u Polikliniku ili Opću bolnicu Zadar.

Javili su se ljudi koji u bolnicu dolaze nekoliko puta tjedno na dijalizu i ostaju po par sati, zatim oboljeli od karcinoma, te mnogi drugi koji smatraju da je naplata parkinga užasno rješenje.

Primjerice, nekoga tko je ozbiljno bolestan, pa se doveze svojim automobilom do bolnice, i ostane hospitaliziran desetak dana, dočekao bi po izlasku račun za parking od tisuću kuna. Ili bi mu automobil pauk služba odvezla s parkirališta pa bi po izlasku iz bolnice tragao za automobilom i plaćao kazne.

Protiv uvođenja naplate parkiranja županu Longinu se na sjednici Županijske skupštine održanoj krajem prosinca oštro suprotstavio županijski vijećnik Stipe Bjeliš (NHR).

Vidjevši reakcije građana, pogotovo onih oboljelih i ugroženog zdravlja, Stipe Bjeliš je još odlučniji u borbi protiv naplate parkiranja.

Svoju borbu nastavit će i u srijedu za kada je najavljena nova sjednica Županijske skupštine. Evo što je rekao:

“Već godinu dana traje moja borba kao županijskog vijećnika da se bolničkom osoblju i pacijentima parking NE NAPLAĆUJE!!! U srijedu je nova Županijska skupština na kojoj ću ponovno iskoristiti sva svoja vijećnička prava da pokušam ovim “ludim” glavama objasniti da je ta odluka bitna našim sugrađanima.” – najavio je Bjeliš, te u nastavku naglasio:

“Ako ne uspijem izgurati promjenu odluke na Skupštini primjenit ću sve druge moguće i nemoguće, dopuštene i nedopuštene, radnje da se to pitanje više riješi i da parking pacijentima i bolesnicima bude besplatan! Pa u kakvoj mi to državi živimo?!?”

Hoće li uspjeti u svom naumu, ostaje za vidjeti.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.