Vikend u Bibinjama; radionice, filmske večeri, kvalifikacije za EP u odbojci… Vikend u Bibinjama; radionice, filmske večeri, kvalifikacije za EP u odbojci…
Ovog vikenda u Bibinjama prepun je događanja. Radionica portugalskog jezika, fotografije, filmska večer i kvalifikacije skupine G odbojkaša do 20 godina za odlazak na... Vikend u Bibinjama; radionice, filmske večeri, kvalifikacije za EP u odbojci…

Ovog vikenda u Bibinjama prepun je događanja. Radionica portugalskog jezika, fotografije, filmska večer i kvalifikacije skupine G odbojkaša do 20 godina za odlazak na Europsko prvenstvo
Već danas u 17 sati kreće foto radionica. Nakon 175 fotoradionica po cijeloj Hrvatskoj ekipa iz Foto Hrvatska gostuje u Bibinjama, radionice održavaju Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić, još je svega par mjesta ostalo slobodno stoga se prijavite na telefonski broj voditeljice Sanje (091 5742343). Okupljanje je u Društvenom centru Bibinje, na adresi Trg Tome Bulića 2. Nakon, foto radionice u 18 sati na istoj adresi, kreće radionica portugalskog jezika. Radionice drže volonteri Erasmus projekta iz Portugala, stoga će polaznici osim portugalskog jačati i vještine engleskog jezika. Odlična je prilika to i za studente da iz prve ruke dobiju sve informacije o Erasmusu. 
U subotu, 9.04. od 20 sati u Društvenom centru Bibinje održava se filmska večer, na rasporedu ovog vikenda našao se novi blockbuster poznatog redatelja Michaela Baya ˝Ambulance˝, kod nas preveden kao ˝Hitna pomoć˝. Ulaz na sva događanja je potpuno besplatan.
Paralelno, u sportskoj dvorani Bibinje održavat će se kvalifikacijski turnir skupine G odbojkaša do 20 godina za odlazak na Europsko prvenstvo.
Već danas, 8. travnja, Hrvatska u 17.30 sati igra protiv vršnjaka iz Mađarske, sutradan u subotu u istom terminu protiv Švedske i posljednji dan turnira, u nedjelju, također u 17.30, protiv Belgije.

Stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, uoči početka kvalifikacijskog turnira za U20 odbojkaše, ali i U19 odbojkašice, također u Bibinju, rekao je:

„Zahvaljujem se načelniku općine Bibinje, gospodinu Sekuli, što su nam postali značajan partner, ne samo po pitanju završnica prvenstva Hrvatske nego i u posljednje dvije godine u kvalifikacijama za EP. Ovdje smo lani održali prvi kvalifikacijski turnir za kadetkinje, a ove godine imamo na rasporedu dvostruki program juniorki i juniora, također kvalifikacije za EP. Nadam se da ćemo ih kao i lani uspješno okončati i da ćemo suradnju s općinom Bibinje nastaviti i u budućnosti na jednako uspješan način.”

Načelnik općine Bibinje, Šime Sekula, u ime domaćina dodao je:

„Sve je spremno za ovaj veliki sportski događaj u Bibinju. Izrazio bih veliko zadovoljstvo i istaknuo da smo počašćeni time što je suradnja s Hrvatskim odbojkaškim savezom izvrsna i uspješna. Bibinje su postala baza za pripreme, te mjesto brojnih natjecanja hrvatskih odbojkašica i odbojkaša. Bit ćemo dobri domaćini, a Hrvatskoj i ostalima želimo puno uspjeha.”

Kod juniorki, skupina B U19 reprezentacija, igra se također u Bibinju, a uz naše odbojkašice tu su još i reprezentacije Norveške i Švedske. Naša je reprezentacija slobodna prvoga dana, u subotu 9. travnja igraju protiv Norveške u 20.00 sati, a u nedjelju 10. travnja, u isto vrijeme protiv vršnjakinja iz Švedske.