MANIFESTACIJA “VINFEST BENKOVAC” Vlada veliki interes, ali broj posjetitelja je ograničen

Već sedmu godinu za redom Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca na Kaštelu „Benković“ organiziraju „7. Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije – Vinfest Benkovac 2016.“
Ove godine festival se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović, a počinje večeras u 21 sat.
Riječ je o manifestaciji koja se vrlo brzo afirmirala kao jedna od najkvalitetnijih dalmatinskih vinskih izložbi te predstavlja pravo osvježenje na hrvatskoj vinskoj sceni.
Cilj manifestacije je prezentacija i promocija vinarstva na području Grada Benkovca, odnosno sjeverne i srednje Dalmacije, na prostoru koji je tradicijski i geografski uz sve pogodnosti i potencijale predvodnik u proizvodnji vrhunskih vina u Zadarskoj županiji.
Vinfest Benkovac više nije samo vinska priča Benkovca i Dalmacije, već polako postaje vinska priča čitave zemlje.
U sklopu festivala organiziraju se i razna gastro događanja.
Sudeći po odazivima vinara i vinogradara kroz proteklih šest godina, organizatori Vinfesta uvjereni su u uspjeh i ovogodišnje manifestacije, što je od iznimnog značaja za benkovačko područje sa stoljetnom tradicijom vinarstva i vinogradarstva.
Manifestacija je zatvorenog tipa i ulaz je moguć jedino uz pozivnicu.