VIR Goran Milić snimao emisiju: Svaki put kad dođem, otok je sve ljepši i uređeniji!

Prvo slovačka državna televizija RTVS, potom njihove novinarske i snimateljske kolege s češke državne televizije, pa velika reportaža u Slobodnoj Dalmaciji, a onda televizijski reporteri Al Jazeere. Svi su oni u protekla dva tjedna posjetili Vir kako bi pisali o najvećem fenomenu hrvatskog turizma, a šećer je došao na kraju. U subotnje jutro otok rekorder posjetio je Goran Milić, jedan od najpoznatijih domaćih novinara i globetrottera sa svojom produkcijom Destinacija Hrvatska, koja se kao autorski serijal emitira u udarnom nedjeljnom terminu (20:30) na Prvom programu HTV-a. Medijskom veteranu Miliću ovo nije prvi posjet Viru, ali niti posljednji.

– Vir pratim već godinama, tu sam redovito svake dvije ili tri godine, ali ćemo se sljedeći put vidjeti i ranije – kaže slavni hrvatski reporter koji je tijekom dosadašnje i dugogodišnje karijere obišao svaki kutak na Zemlji. Zanimalo nas je kakav je njegov dojam otoka Vira?
– Vir kao mjesto i turistička destinacija iz godine u godinu izgleda sve bolje, pa je svaki put kada dođem sve ljepši i uređeniji. Uostalom, pohvale Viru dolaze sa svih strana, kako od turista tako i od medija koji su ga prepoznali. Godinama je iz meni neshvatljivih razloga ovaj otok bio označen kao preizgrađeno mjesto i simbol divlje gradnje, ali to ne odgovara stvarnosti. Vir je sređeno i urbanizirano mjesto, što je vidljivo golim okom. Kada se dovrši gradnja cijelog vodovodnog i kanalizacijskog sustava pa cijeli otok bude imao vodu i kanalizaciju, Vir će biti vrh – zaključio je Milić. Tijekom snimanja reportaže Milića su pratili direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, dok su načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i njegov zamjenik Antonio Vučetić bardu hrvatske televizijske reportaže bili jedni od sugovornika. Hrvatska destinacija s pričom o Viru emitirat će se na Prvom programu državne televizije u nedjelju 28. lipnja najvjerojatnije od 20:05, odmah nakon Dnevnika, umjesto dosadašnjeg termina emisije u 20:30.

Foto (s lijeva na desno): Liverić, Vučetić, Milić, Kapović, Čulina