VIR U TURISTIČKOM VRHU HRVATSKE Kapović: Na Viru je danas 35.000 turista VIR U TURISTIČKOM VRHU HRVATSKE Kapović: Na Viru je danas 35.000 turista
Turistička sezona dosad je polučila odlične rezultate, a ponegdje su brojke zaista izvanredne. Primjer takvih odličnih rezultata je Vir koji je na jučerašnji dan... VIR U TURISTIČKOM VRHU HRVATSKE Kapović: Na Viru je danas 35.000 turista

Turistička sezona dosad je polučila odlične rezultate, a ponegdje su brojke zaista izvanredne. Primjer takvih odličnih rezultata je Vir koji je na jučerašnji dan prešao 100 tisuća turističkih dolazaka te milijun i pol turističkih noćenja.

Predsjednik TZ općine Vir i dugogodišnji načelnik Kristijan Kapović u razgovoru za Novi radio kazao je kako su te brojke rezultat dugogodišnjeg rada jer im nitko prije 15-ak godina nije davao nikakve šanse:

„Mi smo danas prava turistička destinacija, a ne ‘vikendaška’ iako nemamo ništa protiv vikendaša. Svojim primjerom pokazujemo da rezultati, uz puno truda, mogu biti odlični čak i u destinaciji koja nije imala nikakve šanse. Ta destinacija je već godinama prva u Zadarskoj županiji po broju noćenja, a treća po turističkim dolascima. Ušli smo u top 10 u Hrvatskoj prije pet godina da bi u prošloj pandemijskoj godini završili na prvom mjestu. Ove godine je samo Rovinj ispred nas. Biti u takvom društvu bez pomoći institucija je veliki uspjeh“, ističe Kapović.

Dodao je i da na Viru trenutno boravi 35.000 turista, a od toga više od 65 posto su stranci.

“Vir je sada na 87 posto turističkih dolazaka, te 93 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu i po tome smo na prvom mjestu u RH.” – ponosan je Kapović.

U petak 13. kolovoza održat će se manifestacija Virska noć te je na programu koncert Ivana Zaka, a Kapović kaže kako će se sve održati prema epidemiološkim pravilima. Koncert počinje u 20 sati, ulaz se će kontrolirati od 18 i 30, a moći će ući oni s COVID potvrdom ili brzim antigenskim testom. Osim Virske noći, na programu je i proslava dana općine 29. kolovoza kada će se nakon svečane sjednice održati koncert klape Intrade.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *