Virani dali 60 doza krvi i skupili 1.800 eura čovjeku koji je ostao nepokretan!

Crvenim ružama za pripadnice članice virskog UDDK-a  te sa 60 prikupljenih doza krvi namijenjenih svima kojima je krv potrebna, okončana je prva ovogodišnja ili tradicionalna proljetna akcija darivanja krvi u Viru. Akciji je pristupilo 75 članova i prijatelja virskog UDDK-a,  dok je brojka od 60 uspješno odrađenih darivanja za 10 bolja od lanjske u isto vrijeme.

– Odličan rezultat, svi možemo biti zadovoljni i ponosni na kontinuirani rast i uspjeh ove akcije, pogotovo jer je u ovo doba krv uvijek prijeko potrebna. Važno je također da smo dobili čak desetero novih darivatelja – ističe predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković zadovoljstvo odrađenim poslom u  vijećnici Općine Vir. Darovana krv spašava živote – općeniti je i plemeniti cilj svake akcije darivanja krvi, koja u Viru često zna biti proširena i na druge humanitarne akcije.

Tako je UDDK Vir prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi organizirao i kao humanitarnu akciju na kojoj su se prikupljale novčane donacije za obitelj Marinković iz Obrovca.

Riječ je o obitelji nekadašnjeg stanovnika otoka Vira Slađana Marinkovića koji je nesretnim slučajem ostao nepokretan, pa sada njegova obitelj živi isključivo od socijalne pomoći. Humano nastrojeni Virani ovoj su obrovačkoj obitelji donirali 1.800 eura.  

Proljetnu akciju organizirali su UDDK Vir, medicinski tim Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru s liječnicom Marijanom Nadinić, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar te destinacijska menadžment kompanija Vir turizam kao sponzor.