VIRANI DONIRALI 24.000 KN ZA BORBU PROTIV RAKA DOJKE!

Virani su kao i svake godine pomogli cjelovito liječenje onkoloških pacijenata u Zadru: humanitarnom akcijom na virskom Trgu svetog Jurja i donacijama građana prikupljeno je oko 3,8 tisuća kuna, dok je ukupno 20 tisuća kuna donirala Općina Vir udruzi Europa Donna Hrvatska i zadarskoj Ligi protiv raka. virOva humanitarna i javno-zdravstvena kampanja posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojki održana je jučer na Viru u sklopu manifestacija „Pozdrav proljeću“ i „Dan narcisa“ kojima se slavi prvi dan proljeća, odnosno obilježava Svjetski dan borbe protiv raka dojke.
Središnji virski trg tako je od jutarnjih sati bio poprištem humanog djelovanja Virana koji su osim donatorske kupovine narcisa – simbola nade, buđenja i novog života – uživali u pravom proljetnom vremenu i glazbenom repertoaru zadarskog „Tempo Banda“.
Ujedno je i poseban doživljaj bio prvi javni virski nastup pjevačice Lucije Buškulić, Viranke lijepog glasa i pobjednice brojnih lokalnih i nacionalnih glazbenih festivala.
I dok se 19-godišnja Viranka Lucija glazbeno već avir 2firmirala, nešto mlađe zvijezde iz plesačke skupine virskih Zumbi predvođene instruktoricom Suzanom Kovačević tek uče plesne korake i stiču samopouzdanje. Izvele su četiri plesne točke kao pozdrav novom godišnjem dobu i u znak podrške zdravstvenoj kampanji.
„Pozdrav proljeću“ i „Dan narcisa“ na Viru organizirali su Općina Vir, općinsko poduzeće „Vir turizam“ i Turistička agencija „Vir turizam“ koji su na više prigodno postavljenih štandova mještanima Vira podijelili 250 komada narcisa te višejezične virske turističke imidž brošure, info materijal, naljepnice, USB stickove i druge reklamne poklone iz kampanje „Ja volim Vir“.

Izvor: Virski list

vir 3