Virani na Place2Go turističkom sajmu predstavili Vir uz podršku ministra Virani na Place2Go turističkom sajmu predstavili Vir uz podršku ministra
Vir je sedma nacionalna turistička destinacija i šampion nekomercijalnog smještaja s više od 1,3 milijuna noćenja domaćih gostiju, a ta se činjenica sjajno uklopila... Virani na Place2Go turističkom sajmu predstavili Vir uz podršku ministra

Vir je sedma nacionalna turistička destinacija i šampion nekomercijalnog smještaja s više od 1,3 milijuna noćenja domaćih gostiju, a ta se činjenica sjajno uklopila u program i sadržaj zagrebačkog Place2Go turističkog sajma zaključenog u nedjelju. Puno zagrebačkih i hrvatskih posjetitelja sajma ne samo da znaju za Vir, već i najčešće posjeduju kuće za odmor na otoku. Još se ljepše u tu priču uključio i prvi čovjek hrvatskog turizma, ministar Gari Cappelli, koji je otvorio Place2Go i potom posjetio Virane na štandu u zagrebačkoj Areni.

– Ministar Cappelli nam je pružio podršku kao i u drugim prilikama na europskim sajmovima. Obišlo nas je također jako puno vikendaša iz zagrebačke regije. To je prije svega bio susret s prijateljima i znancima – kaže voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, koji je s agencijskim djelatnikom Srđanom Liverićem na sajmu predstavio i novu virsku turističku brošuru – Više od otoka. Na Place2Go sudjelovali su također zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i direktorica Vir turizma Kristina Perić, kako bi sadržaj brojnih radionica, panel rasprava i turističkih prezentacija usporedili ili integrirali u virsko turističko iskustvo. Posebno su zanimljive bile rasprave o tomu koliko i kako sport pomaže promociji destinacije, potom o mogućnostima zdravstvenog turizma, kao i tema baštine sjedinjene u ljepoti destinacije ili uloge influencera u promociji turističkog proizvoda.
– Sve naše manifestacije od Maškara na Viru do Virskog ljeta ili Adventa na Viru jedinstveni su turistički ili destinacijski proizvod prožet elementima sporta, kulture, tradicije, zabave, rekreacije i baštine. U tom širokom rasponu doživljaja destinacije puno je pozitivnih iskustava koja sa sobom nose svi naši gosti, posebno oni koji Vir posjećuju tijekom cijele godine – dodaje Liverić.
Zagrebački sajam posljednjeg je dana u nedjelju bio posvećen zemlji partneru, Sjevernoj Makedoniji, koja je ljubiteljima putovanja predstavila osunčane ulice i trgove urbanih sredina, skijališta i treking rute.

Foto: Virani s ministrom Cappellijem u zagrebačkoj Areni na Place2Go turističkom sajmu