VIRANI PONOSNI Novi državni tajnik, ugledni liječnik dr. Silvio Bašić, je Viranin VIRANI PONOSNI Novi državni tajnik, ugledni liječnik dr. Silvio Bašić, je Viranin
Novi državni tajnik u Ministarstvu zdravstva je prof. dr. Silvio Bašić, istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju KB Dubrava. Prof. dr. Silvio Bašić... VIRANI PONOSNI Novi državni tajnik, ugledni liječnik dr. Silvio Bašić, je Viranin

Novi državni tajnik u Ministarstvu zdravstva je prof. dr. Silvio Bašić, istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju KB Dubrava.

Prof. dr. Silvio Bašić rođen je 20. lipnja 1968. u Zagrebu, a porijeklom je s Vira.

Njegov pokojni otac, Tomislav Bašić, bio je donačelnik u dva mandata aktualnom virskom načelniku, Kristijanu Kapoviću. Poznat je i kao bivši trener najboljeg svjetskog nogometaša Luke Modrića, ali i drugih uspješnih sportaša poput Saše Bjelanovića, Dade Prše itd.

Dr. Silvio Bašić na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1995., 2004. magistrirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, gdje je i doktorirao četiri godine kasnije. Na usavršavanju je bio i u Zürichu, Grenobleu, Seattleu i Lyonu. Trenutačno živi i radi u Zagrebu i otac je troje djece.

Inače, svoje znanje prenosi mlađim generacijama, te predaje na čak tri Sveučilišta – U Zagrebu, Osijeku i Mostaru.

Njegovo imenovanje razveselilo je Virane, a pogotovo načelnika Kristijana Kapovića koji iznimno cijeni dr. Bašića, s čijim ocem je blisko surađivao godinama.

Screenshot_20200924_224318-01