Virani predstavili otok na turističkim sajmovima u Londonu, Pragu i Budimpešti Virani predstavili otok na turističkim sajmovima u Londonu, Pragu i Budimpešti
Otvorenjem velikog međunarodnog turistički sajma World Travel Market (WTM) u Londonu, službeno je započela promidžba hrvatske turističke ponude na sajmovima za 2019. turističku godinu.... Virani predstavili otok na turističkim sajmovima u Londonu, Pragu i Budimpešti

Otvorenjem velikog međunarodnog turistički sajma World Travel Market (WTM) u Londonu, službeno je započela promidžba hrvatske turističke ponude na sajmovima za 2019. turističku godinu. Naravno, kao i uvijek dosad, na čuvenom londonskom turističkom sjamu u sklopu hrvatske turističke ponude i novog redizajniranog štanda Zadar region našla se i virska turistička ponuda koju su predstavili voditelj Turističke agencije „Vir turizam“ Mate Čulina i agencijski djelatnik Srđan Liverić.

– Ostvarili smo brojne kontakte s turoperatorima i drugim predstavnicima turističke djelatnosti uz dobro predstavljanje našeg otoka. Također smo dogovorili da sa Zadar region nastupamo u Londonu i Berlinu sljedeće dvije godine – prenio je Čulina aktivnosti virske agencije iz britanske metropole. TURIZAM_01
Londonski WTM je jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova koji se ove godine održao od 5. do 7. studenoga, a među brojnim izlagačima i štandovima 185 svjetskih turističkih destinacija našao se i onaj hrvatski. Nastup Hrvatske turističke zajednice na sajmu pratio je ministar turizma Gari Cappelli koji je ovu priliku iskoristio za brojne poslovne sastanke i susrete s najvažnijim partnerima na tržištu Ujedinjene Kraljevine. Ministar Cappelli obišao je štand Hrvatske turističke zajednice na kojem su prvi puta predstavljene i nove uniforme informatora, a boravio je i s Viranima na štandu Zadar region.
Prethodno su Čulina i Liverić sudjelovali na radionici Hrvatske turističke zajednice Sell Croatia u Budimpešti u društvu nove direktorice budimpeštanskog ureda HTZ-a Ivane Herceg te njezinog prethodnika i prijatelja Vira Marina Skenderovića. Pored sudjelovanja na radionici, predstavnici virskog turizma i destinacijske kompanije „Vir turizam“ promovirali su turističku ponudu otoka uz učvršćivanje vrlo uspješne suradnje s mađarskim turističkim partnerima koji su i ove godine iskazali povećano zanimanje za Vir.
– Vir je hit na mađarskom tržištu, što zorno pokazuju i ovogodišnje turističke brojke noćenja i dolazaka gostiju iz Mađarske – potvrđuje Čulina kako će i 2019. biti sjajna godina kada su u pitanju Mađari. Podsjetimo, ove su godine od siječnja do kraja rujna gosti iz Mađarske ostvarili 176.870 noćenja s rastom 33,8 posto u odnosu na lanjsku godinu (bolji su jedino Slovenci i Nijemci), dok su u dolascima uvjerljivo najjači virski gosti: imali su 23.504 turističkih dolazaka uz najuvjerljiviji rast od 34,1 posto.

TURIZAM_00(1)Odmah nakon radionice u Budimpešti, ista takva održana je u Pragu (Sell Croatia Praha). Na njoj je pored virskih turističkih djelatnika sudjelovalo još 130 osoba turističke struke i djelatnosti te predstavnika medija. Čulina i Liverić družili su se i s novim direktorom Ureda HTZ-a u Pragu Dubravkom Miholićem, kao i direktoricom u odlasku Jelenom Bilić, dok su na poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pragu i veleposlanice Ines Troha bili na svečanosti otkrivanja spomen-ploče Augustu Šenoi. Postavljena je povodom 180. godišnjice rođenja hrvatskoga književnika na inicijativu Hrvatsko-češkog društva iz Zagreba i hrvatskoga Veleposlanstva u Češkoj, a nalazi se na Karlovom trgu gdje je Šenoa neko vrijeme stanovao tijekom studija na Pravnom fakultetu Karlovog sveučilišta od 1859. do 1865. godine.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.