Više od atletske utrke: Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara Više od atletske utrke: Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara
Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u subotu 13. studenoga 2021. održat će se peta... Više od atletske utrke: Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u subotu 13. studenoga 2021. održat će se peta tradicionalna atletska utrka pod nazivom ‘Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara’. Organizatori natjecanja su Hrvatski atletski klub Sv. Ante Poličnik i Atletski savez Zadarske županije. 

Glavna utrka u dužini od 5 kilometara starta u 11 sati kod spomenika dr. Franje Tuđmanu u Škabrnji gdje će biti i cilj. Prethodit će joj dječje utrke predškolaca i učenika osnovnih škola koje započinju sat vremena ranije. Startnina se ne plaća, po običaji prikupljaju se dobrovoljni prilozi u humanitarne svrhe, ovaj puta za potrebe Pučke kuhinje u Zadru. 


Tri prvoplasirana atletičara u muškoj i ženskoj konkurenciji utrke na 5 kilometara bit će nagrađeni peharima, a svi sudionici medaljama kao znakom sjećanja na ovaj događaj. Medalje i majice suveniri su koje će iz Škabrnje sa sobom ponijeti svi mali atletičari. 

Uvod u natjecanje je mimohod sudionika utrke do Spomen obilježja masovne grobnice gdje će uz paljenje svijeća biti održano i prigodno edukativno predavanje o stradanjima civila i branitelja Škabrnje 1991. godine. 

– Preko atletskih utrka želimo poručiti mladima da život nije stao usprkos velikim stradanjima i patnjama u Domovinskom ratu. Idemo dalje naprijed ubrzanim koracima sjećajući se svih onih koji su položili živote za našu slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku, poručio je direktor utrke, brigadni general Mladen Mikolčević.  

– Škabrnja dočekuje sve sportaše, djecu i roditelje otvorena srca uz želje da se u Škabrnji provedu ponosno i dostojanstveno, a odličja neka ponesu najbolji, poručio je načelnik općine Škabrnja Ivan Škara

– Sretni smo što smo uspjeli doći do pete jubilarne utrke koja simbolizira hrvatski duh, ustrajnost i ponos za cijelu Hrvatsku. U to ime poklanjamo se svim žrtvama, palimo svijeće i polažemo cvijeće kako budući naraštaji nikad ne bi zaboravili strahote rata, rekao je Slobodan Miolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.

Foto: Zrinka Ivković

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.