VLAST I OPORBA SLOŽNI: Poginuli branitelji zaslužuju spomenik u Zadru!

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, koja je potrajala do noćas iza 1 sat, usvojen je prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na odluku o izboru Tomislava Ostoje kao izrađivača spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata u Zadru, a riječ je o poslu vrijednom 1.173.000,00 kn sa PDV-om.

U ime kluba vijećnika SDP-a, Antun Novoselović je kazao kako se oni slažu s tim da u Zadru treba biti spomenik poginulim braniteljima.

“Drago mi je da je konačno došlo do realizacije toga. Ljudi su svoje živote i mladost utkali u temelje hrvatske države i zaslužuju su spomenik na istaknutom mjestu. Ne ulazim u to kakav je umjetnik, u budućnosti će se pokazati je li on dobar odabir.” – kazao je Novoselović.

Marko Pupić Bakrač je rekao kako mu nije jasan odabir umjetnika koji će ga izraditi, a kojem će to biti plaćeno preko milijun kuna.

“Ne znam kako je odabran i po kojim kriterijima, zašto nije osnovana neka komisija koja će se baviti s tim, a ne da gradonačelnik u pregovaračkom postupku o tome sam odluči.  Ne znam ni je li on kompetentan za to i koliko se razumije u to. Sjećam se da se prijašnja verzija spomenika nije svidjela braniteljima, pa se od toga odustalo.” – kazao je Pupić Bakrač. Njegov kolega Ante Rubeša predložio je da pored spomenika bude ploča na kojoj će pisati imena poginulih branitelja, a pročelnik Radovan Dunatov mu je odgovorio da ploča s imenima postoji već na Gradskom groblju, te da se to ne bi uklopilo u rješenje spomenika koje je osmislio angažirani umjetnik.

Prijedlog je pri glasovanju prihvaćen jednoglasno i od vladajućih vijećnika i oporbe.