Vlatko Blažević novi je igrač HNK Zadar Vlatko Blažević novi je igrač HNK Zadar
Još se jedna nogmetna lastavica vratila u svoj grad. Hrvatskom nogometnom klubu pristupio je Vlatko Blažević (1994.), iskusni napadač koji je svoju nogometnu karijeru... Vlatko Blažević novi je igrač HNK Zadar

Još se jedna nogmetna lastavica vratila u svoj grad. Hrvatskom nogometnom klubu pristupio je Vlatko Blažević (1994.), iskusni napadač koji je svoju nogometnu karijeru i počeo u Stanovima.

– Kad se već spominju lastavice, onda je moj povratak u stilu one da svaka ptica svomu jatu leti! – kaže Vlatko Blažević.
Vratio se, ističe, da bi svojim doprinosom pomogao HNK Zadar u ostvarivanju primarnog sportskoga cilja, plasmana u Treću HNL.
– Kao nešto prije mene Jurica Buljat i Igor Banović, ja sam također otvoreno razgovarao s vodstvom kluba. Zanimalo me što se konkretno želi i kakav je plan osmišljen da bi se taj natjecateljski cilj i ostvario. Uvjerio sam se da je riječ o ozbiljnom, te da su svi koji su u klubu nadasve odgovorni i odlučni ostvariti zacrtani cilj. Tako sam se, eto, vratio u Stanove i u svoj Zadar.
Vlatko je Blažević nanizao u Hrvatskoj brojne prvoligaške i drugoligaške utakmice od Zadra, preko Šibenika, Intera Zaprešić i Kustošije, a igrao je i u talijanskim klubovima Serengo i Martina Calcio.
– Sad ću sve svoje iskustvo staviti u službu HNK Zadar. Posebno mi je drago što sam u Stanovima, uz niz mlađih igrača, zatekao i niz svojih negdašnjih suigrača iz zadarskih dana, a i trenere Želimira Terkeša i Dragana Blatnjaka. Siguran sam da ćemo korak po korak ići sigurno prema svom cilju.
Ima li HNK Zadar potencijal i za dosezanje prvoligaškoga statusa?
– Svakako da ima! Cijeli ovaj kraj sa Zadrom kao nogometnim središtem, vrvi darovitim i perspektivnim igračima. Razgovarao sam i s Krševanom Santinijem, članom uprave koji se bavi strukom i igračima, pa doznao da je HNK Zadar svoju stručnu politiku oslonio na kvalificirane i relevantne trenere, te na njihovu neovisnost. Dugoročno takav je pristup nužan da bi se pravilno razvijali igrači, time i razvijao klub.
U sustav prve momčadi i u njezin radni režim Vlatko će uskočiti bez poteškoća.
– Sve je u redu, spreman sam i jedva čekam utakmice!

Tekst i fotografija: HNK Zadar

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.