Vodovod Vir pripremio projekt vodovodne i kanalizacijske mreže za EU sredstva

Dobivena je sva građevinska dokumentacija i okončan posao pripreme projekta kompletne vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru. Projekt je trenutno na kontroli državne tvrtke Hrvatske vode, a nakon završetka tog procesa ide u Bruxelles na odobrenje.
S današnjim dobivanjem posljednje građevinske dozvole općinsko poduzeće Vodovod Vir kompletiralo je svu potrebnu građevinsku dokumentaciju za izgradnju cjelokupne vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira. To znači kako je s kompletiranjem svih 15 građevinskih dozvola odrađen cijeli posao na pripremi projekta. Posljednja dobivena građevinska dozvola za podmorski ispust zaokružila je projektnu cjelinu od oko 250 kilometara vode i kanalizacije na otoku Viru.
– Ovime smo okončali iznimno složen posao na pripremi projekta, pa krećemo dalje s realizacijom. Sljedeći korak je službeno odobrenje projekta – kaže direktor poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić. Projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira investitorsko poduzeće Vodovod Vir još je od ranije poslalo državnoj tvrtki Hrvatske vode, koja vrši kontrolu, jer građevinske dozvole nisu bile uvjet slanja u daljnju proceduru. Paralelno s kontrolom Hrvatske vode projekt šalju u Bruxelles, na koji će po standardnoj proceduri uz kontrolu ići primjedbe ili izneseno mišljenje. Riječ je o uobičajenim formalnostima koje ne mijenjaju planove, ali će do službenog odobrenja projekta i potpisivanja ugovora o sufinanciranju ipak potrajati određeno vrijeme.
– Ne možemo znati koliko će vremena trebati do potpisivanja ugovora o sufinanciranju, jer to više ne ovisi o nama. Mi smo svoj posao odradili i u stalnom smo kontaktu s Hrvatskim vodama, koje aktivno rade na našem projektu. Činjenica da imamo sve građevinske dozvole dodatan su razlog za optimizam – zaključuje direktor Bašić. Cjelokupni projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru tek je nešto manje ukupne vrijednosti od milijardu kuna.

Foto: Radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži otoka Vira