Vojska postavila dva šatora ispred zadarske bolnice za pacijente Vojska postavila dva šatora ispred zadarske bolnice za pacijente
Pripadnici Hrvatske vojske postavili su danas poslijepodne dva šatora za zbrinjavanje oboljelih od COVID-a 19 koji zahtijevaju dnevnu obradu i skrb. Dan ranije stigla... Vojska postavila dva šatora ispred zadarske bolnice za pacijente

Pripadnici Hrvatske vojske postavili su danas poslijepodne dva šatora za zbrinjavanje oboljelih od COVID-a 19 koji zahtijevaju dnevnu obradu i skrb. Dan ranije stigla su i 3 stambena kontejnera za smještaj medicinskog osoblja i opreme potrebne za skrb o oboljelima. Šatore i kontejnere   zatražila  je   Opća bolnica Zadar  u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije i posredstvom Ravnateljstva civilne zaštite  jer  Zadarska županija svakodnevno bilježi 15 do 20 slučajeva oboljelih od koronavirusa, a najveći problem ogleda se u činjenici što veliki broj zaraženih bolesnika zahtjeva bolničko liječenje.

„Prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom jeseni očekuje se povećan broj oboljelih s težom kliničkom slikom, što nas je među ostalim primoralo da se pripremamo na nadolazeće razdoblje“, istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina i dodao da je unatoč poduzetim mjerama i osiguranom prostoru za smještaj oboljelih od koronavirusa, zbog povećanog prijema bolesnika te nepredviđenih situacija smanjen raspoloživi broj stacionarnih kapaciteta bolnice.

Obzirom da su kapaciteti bolnice popunjeni i kako bi se mogli i dalje zbrinjavati bolesnici oboljeli od COVID-a 19, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odobrilo je i postavilo dva šatora  tipa „Aljaska“  kapaciteta po 10 kreveta, a Ravnateljstvo civilne zaštite 3 smještajna kontejnera.