Volonteri iz Zadra pomažu oko suzbijanja korona virusa u Postrojbi civilne zaštite Volonteri iz Zadra pomažu oko suzbijanja korona virusa u Postrojbi civilne zaštite
Pored liječnika, policije i ostalih koji se bore protiv pandemije korona virusa, posljednjih 20-ak dana značajan doprinos daje i Postrojba civilne zaštite Grada Zadra... Volonteri iz Zadra pomažu oko suzbijanja korona virusa u Postrojbi civilne zaštite

Pored liječnika, policije i ostalih koji se bore protiv pandemije korona virusa, posljednjih 20-ak dana značajan doprinos daje i Postrojba civilne zaštite Grada Zadra koja okuplja 30-ak volontera koji imaju razne zadatke.

Za zapovjednika je imenovan Mate Marić, a zamjenica mu je Jana Mijailović.

Postrojba ima i tri voditelja operativnih skupina, a to su Marin Dvornik, Mate Lukić i Jelena Mijić Prskalo.

Jedan od voditelja, Mate Lukić, u razgovoru za portal Kalelarga info kazao je kako postrojbu čine dobrovoljci koji volonterski obavljaju razne poslove, imaju i noćna dežurstva, te im ništa nije teško.

“Često smo u rizičnim situacijama, riskiramo svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji, ali sretni smo da možemo pomoći i biti dio velikog tima koji radi na suzbijanju korona virusa. Ne bih nikoga posebno isticao jer svi smo jedan tim koji se brzo uklopio i odlično funkcioniramo. Volonteri smo i raduje nas da možemo pomoći. Zahvalio bih ovom prilikom dogradonačelniku Anti Babiću, koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra, te pročelniku Ivici Katiću, koji također danonoćno rade, i vikendima, te su nam raspolaganju oko svega i na usluzi građanima.” – kazao je Lukić.

Ova ekipa pomaže i oko zbrinjavanja i opskrbe ljudi koji su u karanteni, a u suradnji s PU zadarskom dogovara se i da počnu pomagati policiji na punktovima gdje se pregledavaju propusnice.

Lukić je, podsjetimo, bio jedan od prvih koji je predložio da se gradski vijećnici odreknu vijećničkih naknada u korist Opće bolnice Zadar. Kasnije je prijedlog prihvaćen i od strane svih ostalih vijećnika.

“Smatram da je to simbolična pomoć kojom smo pokazali solidarnost s ostalima. U ovoj situaciji, kada smo svi ugroženi i u pitanju su životi, smatram da se ne trebamo dijeliti po političkoj opredijeljenosti nego svi zajedno pomoći da što brže i uz što manje žrtava prebrodimo pandemiju korona virusa.” – poručio je Lukić.

IMG-20200406-WA0001-01-800x859

IMG-20200406-WA0005-01-800x675

IMG-20200402-WA0011-01

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.