Vozač (21) vozilom udario divlju svinju, uginula je na mjestu nesreće Vozač (21) vozilom udario divlju svinju, uginula je na mjestu nesreće
Jučer, 08. ožujka oko 05 sati na državnoj cesti D-27 na području Šopota, 21-godišnjak je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka, te udario u divlju... Vozač (21) vozilom udario divlju svinju, uginula je na mjestu nesreće

Jučer, 08. ožujka oko 05 sati na državnoj cesti D-27 na području Šopota, 21-godišnjak je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka, te udario u divlju svinju koja je na mjestu događaja uginula. Na automobilu je nastala materijalna šteta. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz PU zadarske upozoravaju vozače da na cestama izvan naselja obrate maksimalnu pozornost na pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

“Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.” – poručuju iz PU zadarske.