Vozio neregistriran automobil u Murvici, pa završio 15 dana u zatvoru

Jučer (13. studenoga), u 13.00 sati, na DC-8 u Murvici policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil Volkswagen bez registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Vozač je isključen iz prometa, uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.  Zbog sumnje u tehničku neispravnost vozila, obavljen je izvanredni tehnički pregled automobila, gdje je potvrđena tehnička neispravnost (neispravnost-oštećenje pneumatika).

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 229. st. 8), policijski službenici su od 40-godišnjaka, privremeno oduzeli osobni automobil.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje prije stjecanja prava, istek važenja prometne dozvole, tehnička neispravnost vozila), prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu (upravljanje vozilom bez obveznog osiguranja),  40-godišnjak je jučer priveden na Općinski sud u Zadru, Prekršajni odjel, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana do okončanja postupka, te je predan u Zatvor u Zadru.

Također od strane Carinske uprave protiv njega je podnesen Optužni prijedlog zbog sumnje da  je počinio prekršaj iz čl.132 Zakona o trošarinama (kao pogonsko gorivo koristio loživo ulje).

Nesavjesni vozač je recidivista, učestali počinitelj prometnih prekršaja, koji u prethodnom vremenskom razdoblju ima osam pravomoćnih sudskih odluka zbog činjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.