VRANSKO JEZERO Održana radionica “Fotografiranje u prirodi”

U subotu 27. veljače 2016. godine održana je najavljena radionica “Fotografiranja u prirodi”. Radionica je organizirana povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnog staniša s ciljem uključivanja mladih Zadarske i Šibensko-kninske županije u međunarodno fotografsko natjecanje “Močvare su važne za održivo življenje” u organizaciji tajništva Ramsarske konvencije.

Radionica je održana u Parku prirode Vransko jezero na više lokacija uz stručno vodstvo djelatnika Parka i mentorstvo fotografa. Na radionici je sudjelovalo 7 učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar s profesorom Tomislavom Grzunovom, 1 učenica Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika, 17 članova Foto kino video kluba Zadar i 2 predstavnika Foto kluba otok Murter.

“Budući da je tema međunarodnog natjecanja u fotografiranju prikazati kako čovjek živi od močvare, prilikom radionice smo posjetili nekoliko lokalnih stanovnika koji na području Parka uzgajaju povrće, masline, imaju vinograde ili žive od turizma.

Učenici će svoje fotografije prijaviti za natjecanje, a najbolje fotografije svih sudionika nastale na radionici će biti izložene na zajedničkoj izložbi. O terminu i mjestu izložbe ćemo Vas naknadno obavijestiti.” – navodi se u priopćenju.