VRDOLJAK: Zašto gradonačelnik čeka zadnji dan da se odluči što će biti s Ryanairom?!

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra, koja je počela jutros u 9 sati, vijećnik SDP-a Darko Vrdoljak postavio je gradonačelniku Božidaru Kalmeti pitanje o nastavku projekta Ryanair koji je ovih dana upitan.

“Čujemo da je ukupni dug 4,5 milijuna kuna, te da u idućih par dana moramo odlučiti što dalje. Zašto se otezalo do zadnjeg dana kad smo imali dva mjeseca za odlučiti. Da li je osiguran novac za plaćanje duga i što se misli napraviti po tom pitanju?” – pitao je Vrdoljak.

Odgovorio mu je zamjenik gradonačelnika, dr. Zvonimir Vrančić.

“Rekao bih da je taj postupak financiranja marketinga potekao iz Grada Zadra i mi smo bili ti koji smo započeli projekt koji je imao bezbroj pozitivnih efekata. Na svaki način ćemo ga zadržati i dalje. Gradonačelnik stoji iza toga,  ne smije doći u pitanje nego se treba razvijati. Dogovoreno je da će Ministarstvo turizma dati 4,5 milijuna kuna, te NP Krka milijun. Grad je do sada sufinancirao projekt sa milijun kuna, a naš je prijedlog da podignemo na dva, a županija je do sada sa dva, a predlažemo da digne na tri milijuna. Ove godine bi sa rebalansom sudjelovali s 500.000 kn. Na sastancima smo sugerirali Zračnoj luci da produži obujam letova, što je i napravljeno. Nadamo se da ćemo moći prihvatiti proširenu ponudu Ryanaira.” – kazao je Vrančić.

zvonimir-vrancic-800x450