VRSI Nezavisni Luka Perinić nadmoćno pobijedio HDZ-ovu Sandru Vukić

Državo izborno povjerenstvo objavilo je večeras oko 22 sata prve privremene rezultate lokalnih izbora prema kojima Luka Perinić voljom i željom žitelja Općine Vrsi ostaje načelnik i iduće četiri godine. U političkoj areni, Periniću se suprotstavila HDZ-ova veteranka i nekadašnja načelnica Sandra Vukić, koja nije uspjela u svojoj namjeri da ponovno zauzme čelnu poziciju u Općini Vrsi. Luka Perinić osvojio je nadmoćnih 78 posto glasova birača dok je Sandra Vukić osvojila tek 21 posto. Liste za Općinsko vijeće ostvarile su sličan rezultat – Nezavisna lista Luke Perinića ostvarila je 77,16 posto glasova birača, a Hrvatska demokratska zajednica 22,83 posto. Svoju građansku dužnost ispunilo je 1241 mještanin Općine Vrsi, što je 63,77 posto od ukupnog broja.

Zahvaljujem svim mještanima Općine Vrsi koji su još jednom prepoznali kvalitetu našeg programa i shodno tome odlučili krenuti u smjeru progresivnog razvoja Vrsi i Poljica. U kampanji smo isticali zajedništvo i brigu za naše najmlađe sumještane kao najbitnije čimbenike zbog kojih smo u politici, a nakon ovako odličnog izbornog rezultata nećemo zabušavati ni dana, već sutra nastavljamo raditi gdje smo stali – za bolju budućnost naše djece, rekao je novi-stari načelnik Luka Perinić nakon proglašenja izbornog rezultata i u maniru pravog džentlmena poželio uspjeh protukandidatkinji Sandri Vukić (HDZ) u daljnjem životu i karijeri.

Prema prvim, neslužbenim informacijama, Nezavisna lista može računati na sedam vijećničkih mandata dok HDZ ostaje na dva vijećnika, što je jedan od najlošijih rezultata te stranke u Zadarskoj županiji. Iako su mještani još jednom rekli „ne“ bahatosti Sandri Vukić, HDZ-ov kandidat za župana, Božidar Longin u Vrsima je ostvario najbolji rezultat osvojivši 34,73 posto, a prati ga nezavisni dr. Ivica Žuvela sa 25,78 posto. SDP-ov Zlatko Marasović ostvario je 10,79 posto glasova birača, dok svi ostali kandidati imaju sličan izborni rezultat.

Kako neslužbeno doznajemo iz županijskog HDZ-a, za idući tjedan najavljeno je raspuštanje Općinskog odbora te stranke i smjena Sandre Vukić s čelne pozicije na kojoj je provela posljednjih 12 godina. Kao razlog raspuštanja navodi se izborni debakl i već drugi poraz na lokalnim izborima.


Toni Perinić/Vrški glasnik