VRUĆI RITMOVI U NOVALJI Dolazi 300 plesnih parova iz cijeloga svijeta

U sklopu međunarodnog plesnog natjecanja Novalja će za nekoliko dana, točnije 12. i 13.rujna postati rasplesani grad, pun vrućih ritmova povodom plesnog natjecanja koje se ove godine održava po prvi puta s ciljem da postane tradicionalno.

Po prvi puta u Hrvatskoj, Novalja će ugostiti svjetsku plesačku elitu, a na ovom međunarodno priznatom natjecanju nastupiti će više od 300 plesnih parova iz preko 30 zemalja svijeta, među kojima su svoje sudjelovanje najavila i tri svjetska prvaka u svojim plesnim kategorijama.

Vrhunski domaći i svjetski plesni parovi plesnim će koreografijama i umijećem, odjeveni u raskošnu i blještavu plesnu odjeću, zasigurno gledatelje svih dobi ostaviti bez daha.

Natjecatelji se natječu u standardnim i latino-američkim plesovima, svi su raspoređeni u natjecateljska kola prema pripadajućoj starosnoj kategoriji, a njihov ples ocjenjivati će sudački panel s više od 25 sudaca iz oko 15 zemalja svijeta.

Natjecatelji u Novalju stižu već u petak 11. rujna, kada počinju s treninzima i pripremama za natjecanje od kojeg svi puno očekuju.

WDSF Croatian Trophy Novalja 2015, međunarodno sportsko plesno natjecanje i spektakl, održava se u sportskoj dvorani u Novalji, pod okriljem Svjetskog sportskog plesnog saveza (WDSF) i Hrvatskog sportskog plesnog saveza  (HSPS) kao njegovog člana.

Organizatori su Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje te dva sportska plesna kluba ŠPK Petrinia, Petrinja i SPK Harmony, Zagreb.