Briga o djeci, starijima i nemoćnima pokazuje koliko smo civilizirano društvo

Kandidat za župana ANTONIO VUČETIĆ govori o nužnosti uspostavljanja materijalnih potpora za umirovljenike i socijalno ugrožene kategorije stanovništva u cijeloj Zadarskoj županiji.  

BRIGA O DJECI I POMOĆ STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA POKAZUJE KOLIKO SE MOŽEMO NAZVATI CIVILIZIRANIM DRUŠTVOM

Sve besplatno za djecu, školarce i mlade – politička je priča koju je kandidat za župana Zadarske županije Antonio Vučetić već ponudio široj županijskoj javnosti. Ova je priča imala silnog uspjeha na otoku Viru, baš kao i socijalna politika koju Općina Vir dosljedno provodi još od 2003. godine. To znači…

– Općina Vir dva puta godišnje povodom blagdana Božića i Uskrsa isplaćuje jednokratne materijalne potpore umirovljenicima, nezaposlenima, starijima od 65 godina i korisnicima Centra za socijalnu skrb u pojedinačnom iznosu od 1.000 kuna, odnosno ukupno 2.000 tisuće kuna godišnje. Time našim starijim sugrađanima koji su cijeli životni vijek izdvajali i ulagali u naš razvoj uzvraćamo makar na simboličkoj razini – kaže Vučetić. 

Ove jednokratne materijalne potpore osim navedenim kategorijama stanovništva isplaćuju se na otoku Viru i onima koji su socijalno i egzistencijalno ugroženi: teškim bolesnicima ili samohranim roditeljima u vidu mjesečne naknade, odnosno dodatka na mirovine koje su ispod 1.500 kuna. Pored toga osiguran je besplatan javni prijevoz invalidima i umirovljenicima, kao i onima koji boluju od težih oblika bolesti.

– Na ovaj način pokazujemo koliko držimo do naših sugrađana kada su u nemoći ili kada nisu materijalno zbrinuti. Briga o starijima i djeci, odnosno poštovanje koje im ukazujemo onda kada nisu u punoj fizičkoj moći ili kada se tek razvijaju, pokazuje zapravo koliko se možemo nazvati civiliziranim društvom – poručuje Vučetić uz napomenu kako je riječ o obavezi koja se često zanemaruje.

– Cjeloživotnim radnim angažmanom umirovljenici su zaslužili potpore, kao i svojim redovitim te urednim plaćanjem svih komunalnih obaveza prema jedinicama lokalne samouprave – zaključak je nezavisnog kandidata za župana.