Vučetić: Cilj mi je bio izbjeći političku destrukciju u Gradskom vijeću Vučetić: Cilj mi je bio izbjeći političku destrukciju u Gradskom vijeću
Novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra još je jednom na svom Facebook profilu pojasnio okolnosti prihvaćanja kandidature za predsjednika Gradskog vijeća. Podsjetimo, mnoge građane... Vučetić: Cilj mi je bio izbjeći političku destrukciju u Gradskom vijeću

Novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra još je jednom na svom Facebook profilu pojasnio okolnosti prihvaćanja kandidature za predsjednika Gradskog vijeća. Podsjetimo, mnoge građane su događanja na jučerašnjoj sjednici iznenadila.

Evo što je Vučetić napisao:

“Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra? Zato što želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće. Moje odbijanje kandidature odvelo bi Zadar u političku destrukciju i nemogućnost konstituiranja Gradskog vijeća sukladno iskazanoj volji birača.
Na Vijeću sam to i objasnio:
““Dobro vam je znano da sam rekao da je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ja nisam niti želim biti. To je bila moja teza. Dobio sam antitezu ‘bit ćeš predsjednik Gradskog vijeća jer mi tako želimo’, nakon toga slijedi sinteza koja je u ovom slučaju formiranje stabilne političke psihologije. Prihvaćam kandidaturu i očekujem da se prihvati andihadezeovska većina u vijeću. Ako se očituje antihadezeovska većina u Gradu Zadru onda mi imamo većinu, ako ne onda imamo novu antitezu u kojoj su vijećnici koji su me predložili poništili sami sebe”.
Eto.” – poručio je Vučetić.

Dakle, da Vučetić nije prihvatio kandidaturu na prijedlog Nezavisne liste Enija Meštrovića, a HDZ i SDP su povukli svoje kandidature, ne bi mogao biti izabran predsjednik Gradskog vijeća, te se Gradsko vijeće ne bi konstituiralo.

Na ovaj način postignut je kompromis, te stvoreni preduvjeti za normalno daljnje funkcioniranje.

Kako će Gradsko vijeće funkcionirati u budućnosti, ostaje za vidjeti.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.