Vučetić: Enio Meštrović nema izbora nego formirati anti HDZ-ovsku koaliciju

Na jutros održanoj konferenciji za medije, kandidat Koalicije Srcem za Zadar, prof. dr. Marko Vučetić, osvrnuo se na aktualnu političku situaciju.

“Rezultati izbora u prvom krugu pokazali da se u Dalmaciji događa buđenje, političko i demokratsko buđenje prema HDZ-ovoj vlasti, HDZ-ovom upravljanju Hrvatskom i HDZ-ovom izrabljivanju Dalmacije. Isto tako se dogodilo i u Zadru. Ovdje su građani, u Zadru i u Zadarskoj županiji, pokazali svoje neslaganje s HDZ-ovom vlašću koji je Zadar sveo na prosjaka prema Zagrebu. Prošlotjedni dolazak Plenkovića u Zadar pokazao je nešto sramotno, a to je da Plenković i HDZ Zadar doživljavaju kao provinciju. On je u Zadar došao kao gubernator, grad je sveo na razinu prosjaka koji treba biti zahvalan onome što centralna država daje. Dalmacija i Zadar imaju ponos. Pokazali su ga na izborima u prvom krugu, i taj ponos će pokazati i u drugom krugu ovih izbora – rekao je Vučetić dodajući kako su rezultati izbora pokazali da su se građani Zadra odlučili za političku promjenu, ali ne za moralnu promjenu po kojoj bi se naknadnim dogovorima rezultati izbora potpuno promijenili. 

– Događa se ‘dalmatinsko proljeće.’ Očito je da su rezultati izbora u prvom krugu pokazali da se u Dalmaciji događa buđenje, političko i demokratsko buđenje prema HDZ-ovoj vlasti, HDZ-ovom upravljanju Hrvatskom i HDZ-ovom izrabljivanju Dalmacije. Isto tako se dogodilo i u Zadru. Ovdje su građani, u Zadru i u Zadarskoj županiji, pokazali svoje neslaganje s HDZ-ovom vlašću koji je Zadar sveo na prosjaka prema Zagrebu. Prošlotjedni dolazak Plenkovića u Zadar pokazao je nešto sramotno, a to je da Plenković i HDZ Zadar doživljavaju kao provinciju. On je u Zadar došao kao gubernator, grad je sveo na razinu prosjaka koji treba biti zahvalan onome što centralna država daje. Dalmacija i Zadar imaju ponos. Pokazali su ga na izborima u prvom krugu, i taj ponos će pokazati i u drugom krugu ovih izbora – rekao je Vučetić dodajući kako demokracija počiva na ravnopravnosti, a ravnopravnost je u ovih 30 godina, svođenjem grada Zadra na stranačku utvrdu, u potpunosti onemogućena.

“Zato su Dalmacija i Zadar odlučili reći ‘ne’ HDZ-u i neravnopravnosti. Na izborima u drugom krugu za gradonačelnika biramo ideju ravnopravnosti, demokracije i otpora prema tome da nas se doživljava kao provinciju i da u sebi njegujemo prosjački status u odnosu na stranačke oligarhije. Grad Zadar ulazi u područje slobode zahvaljujući Zadranima, ali i pokrtetu ‘dalmatinskog proljeća’ koji je zahvatio sva područja Dalmacije – zaključio je Vučetić.

“Rezultati izbora su pokazali da su se građani Zadra odlučili za političku promjenu, ali ne za moralnu promjenu po kojoj bi se naknadnim dogovorima rezultati izbora potpuno promijenili. Enio Meštrović nema nikakvog izbora osim da formira većinu u Gradskom vijeću i da ta većina bude antihadezeovska većina. ” – poručio je na kraju Vučetić.