Vučetić: Nakon 30 godina vladavine HDZ-a, Zadar treba vratiti građanima

Koalicija “Srcem za Zadar”, koja okuplja stranke SDP-a, HSS-a ,Akciju mladih i Centra uvijek će voditi brigu o razvoju života u Zadru i njegovih građana, istaknuo je na konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić.
Imamo razrađen program razvoja Zadra u kojem će aktivno biti uključeni i građani, poručio je :

Nakon 30 godina vladavine HDZ-a, Zadar se sada nalazi u situaciji koja se naziva političko prokletstvo vječnog vraćanja, koje je vidljivo iz višestrukih kandidatura Dukića, prvo prošli tjedan u Šibeniku voljom Plenkovića, da bi jučer također bio kandidiran od strane gradske organizacije. Redoslijed je poremećen, ali u prokletstvu vječnog vraćanja njega nema. U vječitom vraćanju se ne može živjeti, u njemu se nešto žrtvuje, a ovdje je žrtvovan Zadar i život grada. Ono se uvijek odvija pod vidom nekog elementa. Pod Bandićem Zagreb je bio žrtva pod vidom elementa vode, što je došlo do izražaja u fontanama, dok je Zadar žrtvovan pod vidom praelementa zemlje. Zadar treba postati grad koji će se vratiti građanima. Taj povratak se odigrava putem različitosti, a naša koalicija je koalicija različitosti, poručio je Vučetić na predstavljanju koalicije “Srcem za Zadar!”.

“Prepoznali smo Vučetića kao čovjeka koji može odraditi naše želje i htijenja, čovjeka koji ima snagu i volju i najbolje može primijeniti samu ideju vođenja grada Zadra, naglasio je Zdenko Jukić, predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar.

Marijan Maroja, predsjednik Gradske organizacije HSS-a, vjeruje kako će Vučetić dužnost gradonačelnika obnašati dostojno i odgovorno.

Svi znamo da je Zadar divan i lipi grad, ali znamo i da ima mnogo problema – zapošljavanje, privreda, odvoz otpada, ceste… Velik problem predstavlja i urbanističko uređenje i programiranje razvoja grada, poručio je Maroja.

U koaliciji Srcem za Zadar očekuju i nova pridruživanja.

Izvor: HRT Radio Zadar