Vučetić odgovorio Kapoviću: On je nebitna bivša politička figura, osuđen na neuspjeh

Nakon što je Kristijan Kapović u intervjuu za HRT iznio brojne kritike na račun Marka Vučetića, kandidata koalicije Srcem za Zadar, a koje je prenio i portal Kalelarga info, Marko Vučetić je odlučio odgovoriti na izneseno.

Podsjetimo, Kapović je kazao kako je Vučetić proveo četiri godine u Saboru, od toga više od dvije godine kao dio vladajuće koalicije, a da za Vir, odnosno Zadar i Zadarsku županiju nije napravio ništa. Nazvao ga je i političkom prevarom.

Evo što na to kaže prof. dr. Vučetić.

“Kristijan Kapović je potpuno nebitna, sada već bivša politička figura. S njim sam se susreo kada je živio u balonu umišljaja vlastite političke bitnosti. Sudjelovao je u mom političkom promišljaju kojim sam namjeravao pokazati da na Viru ne postoji razlika između HDZ-a, tadašnjeg SDP-a i Bandića. Moje političko djelovanje ga je, koliko vidim, trajno traumatiziralo. Oslobodilo je njegov patološki pristup istini pa sada, na razini kojoj je dorastao, smišlja logički nekonzistentne iskaze. To čak nije ni laž, to su besmislice. Dijelom ga razumijem, osuđen je zbog onoga što je učinio, a ja sam javnost s tim upoznao, pa me smatra odgovornim. Takve mušterije zaboravljam, ali one mene ne zaboravljaju. Njemu uskoro slijedi još jedan zaborav, i to od strane onih koji se sada nazivaju “kapovićevci”, ali ne zbog toga što će im postati teret, nego zbog toga što će shvatiti da im je nepotreban i suvišan. Do tada će “kapovićevci” držati većinu HDZ-u u Županijskoj skupštini, a iz političkog života prognani Kapović će se još neko vrijeme pojavljivati kao osuđenik, prognanik ili, najkraće rečeno, otužna figura koja više nigdje ne pripada. Očito je da je bio osuđen na neuspjeh.” – istaknuo je Vučetić.