Vučetić: Zadar je grad isforsiranog hrvatstva – koncertima A. Prijović riješite dugove

Veliku medijsku pažnju privukao je članak objavljen na portalu Index.hr, u kojem se navodi kako je gradonačelnik Branko Dukić zabranio održavanje koncerta srpske pjevačice Aleksandre Prijović u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. On je kasnije tu informaciju demantirao, tvrdeći da ne sluša takvu glazbu, ali da je protiv zabrana.

Da su pregovori za održavanje koncerta u tijeku, potvrdio je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović. Ukoliko se ispune svi uvjeti i ugovor bude potpisan, o tome će izvijestiti javnost, kao i svaki put do sada, poručio je.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, prof. dr. Marko Vučetić, ne vidi razloga da bi se održavanje ovakvog koncerta u Zadru zabranjivalo, te poručuje kako je publika ta koja ima legitimitet bojkotirati neki koncert, a nikako gradonačelnik.

Evo što je izjavio za Večernji list.

“Izborna je godina, Zadar je grad isforsiranog hrvatstva koje udovoljava svim kriterijima šunda pa bi bilo nezgodno da u takvom gradu koncert Aleksandre Prijović posluži kao istinska, unutarnja legitimacija duše Dukićeveg biračkog tijela. To je biračko tijelo koje podržava šund hrvatstvo. Sjetimo se debakla s koncertom Rite Ore na koji nitko nije došao. Dukić bi, da vodi računa o proračunskim sredstvima kao što ne vodi, dopustio da Aleksandra Prijović u Zadru ima nekoliko koncerata te da se tako napokon riješi dug nastao zbog preplaćenog i neposjećenog koncerta Rite Ore, nastao kao posljedica megalomanskog kompleksa koji se razvio kod jednog provincijalnog direktora lokalne turističke zajednice. Publika je ta koja ima legitimitet bojkotirati neki koncert. Time se gradonačelnici ne bave.” – istakao je predsjednik gradskog vijeća Zadra Marko Vučetić.