WINGS FOR LIFE Prijave za utrku počinju 1. listopada

Treću godinu zaredom Hrvatska će biti jedna od nekoliko desetaka startnih linija raštrkanih diljem svijeta, s kojih će u istom trenutku 8. svibnja 2016. u 13:00 sati ponovno započeti masovni globalni start ka jednom jedinom cilju – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Sportski događaj koji je u prve dvije godine prikupio preko 7 milijuna eura u stopostotnom iznosu namijenjenih najnaprednijim istraživanjima leđne moždine, uspio je ujediniti svijet i stvoriti posebnu trkačku zajednicu koja pozitivnim duhom i nevjerojatnom energijom u jednom trenutku pokori sve granice, vremenske zone, godišnja doba ili bilo kakva ograničenja.

Wings for Life World Run, utrka bez cilja, utrka je u kojoj svatko trči prema vlastitim mogućnostima, a ciljna linija pokretno je vozilo koje kreće za trkačima, prepoznaje digitalni čip i njihov rezultat odašilje na globalnu rang ljestvicu. Utrku neobičnog koncepta uživo prati cijeli svijet putem interneta i preko stotinu televizija pa su tako slike ljepote Hrvatske, Zadra i Jadrana već obišle cijeli svijet i dovele mnoge strance na zadarsku startnu listu.

Ovaj globalni sportski događaj pokrenut je kako bi pomogao zakladu Wings for Life, koja se više od desetljeća bavi istraživanjima ozljeda leđne moždine. Sto posto iznosa prikupljenog startninama i ostalim donacijama namijenjeno je upravo zakladi, dok sve ostale administrativne troškove i troškove organizacije pokriva organizator.

Prijave za utrku, koja je prošle godine s 4000 trkača u Zadru bila rasprodana, započinju 1. listopada, a kako bi najavio njezin povratak i ispričao priču koju je Wings for Life World Run utkala u svijet sporta i mnogo drugih sfera života, u Hrvatsku 25. rujna stiže globalni sportski direktor utrke, višestruki svjetski i europski prvak te svjetski rekorder u trčanju s preponama – Colin Jackson, koji će o cijelom projektu održati predavanje u sklopu rovinjskog Weekend Media Festivala.