Wings for Life World Run još jednom oduševio pozitivnom energijom

Još jedna nedjelja za pamćenje. Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl i ove je godine na šest različitih kontinenata okupio zaljubljenike u kretanje velikog srca, a svi su oni jurnuli zajedno točno u 13 sati po hrvatskom vremenu, s ciljem učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Trčao se Wings for Life World Run u isto vrijeme u 12 različitih vremenskih zona, na 7 službenih utrka na lokaciji i više od 240 održanih uz pomoć mobilne aplikacije. A jedna od najvažnijih utrka bila je i ove godine ona u Zadru, gdje se šest i pol tisuća natjecatelja pobrinulo za sjajnu atmosferu, po kojoj je hrvatski Wings for Life World Run odavno već poznat.Pozitivna energija prije, za vrijeme i poslije utrke obilježila je trkačku feštu u Zadru, na kojoj su trkači, trkačice i natjecatelji u kolicima još jednom zajedno jurnuli s Liburnske obale i međusobno se natjecali rame uz rame. Na startu se našao i 91-godišnji Roko Andabaka, kao najstariji natjecatelj koji simbolizira uključenost svih generacija u ovaj humani projekt.Nakon izlaska iz Zadra trčalo se Jadranskom magistralom u smjeru Šibenika, uz prizore prirodnih i arhitektonskih ljepota koji su odaslani u cijeli svijet. Toplo vrijeme i mnogo sunca dočekali su natjecatelje na stazi, a u takvim uvjetima u muškoj konkurenciji najbolje se snašao Tomasz Osmulski, trkač iz Poljske koji je i prošle godine pobijedio u Zadru, a ove godine ga je presretačko vozilo ulovilo na 50. kilometru.

"Imao sam plan ići još dalje, ali zadovoljan sam, predivno je ponovno trčati u Zadru!" - poručio je Tomasz Osmulski.

Napeto je bilo i u konkurenciji trkačica. Najviše kilometara prešla je Nataša Šustić, sestra Nikoline Šustić, peterostruke pobjednice Wings for Life World Run utrke. Nikolina i Nataša već tradicionalno trče zajedno, a ove godine je Nataša odnijela pobjedu s prijeđenih 43 kilometra, dok je Nikolina zauzela drugo mjesto.

"Utrka je bila super. Pretrčala sam veći dio utrke sa sestrom. Međutim, kako se ona tek vraća nakon poroda, tako nema baš puno kilometara u nogama pa smo se u jednom trenu malo razdvojile. Ipak sam sanjala da ćemo zagrljene dočekat catcher car. Postigla sam svoj rekord na Wings for Life World Run utrci i drago mi je što se pomalo uključujem u taj ultramaratonski svijet tako da se nadam da ću sljedeću godinu provesti sa sestrom trčeći ponovno." - izjavila je Nataša Šustić.

Zanimljivo je bilo i u konkurenciji sudionika u kolicima, u kojoj su pobijedili Marija Nikoleta Divanović (11 km) i Ante Kolunđija (22 km).

"Iznenadio sam se brojem ljudi, bilo mi je super bila je baš dobra atmosfera." - izjavio je Ante Kolunđija.
Utrkivanje je bilo uzbudljivo diljem svijeta, a globalnu pobjedu na kraju je odnio Jo Fukunda (69 km) među trkačima te Kasia Szkoda (55 km) u ženskoj konkurenciji.Zahvaljujući čak 206 733 sudionika, utrka je ove nedjelje ponovo doživjela veliki uspjeh i prikupila 5,8 eura. Stopostotna vrijednost startnina i donacija namijenjena je zakladi Wings for Life, koja već financira 276 različitih kliničkih istraživanja ozljeda leđne moždine, s ciljem pronalaska lijeka.Wings for Life World Run nastavlja se i 2024. godine, a prijave za utrku bit će otvorene tijekom jeseni.Rezultate utrke, kao i informacije kako se registrirati za Wings for Life World Run 2024. godine možete pronaći na stranici www.wingsforlifeworldrun.com.