Za izgradnju Centra za starije osobe u Sv. Filipu i Jakovu – 7,5 milijuna eura!

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su 18 ugovora vrijednih gotovo 160 milijuna eura, u okviru Poziva „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe“.
Zadarska županija partner je u projektu „Izgradnja i opremanje Centra za starije osobe Sveti Filip i Jakov“ čiji je nositelj Općina Sveti Filip i Jakov vrijednosti 7.444.233,26 eura, a ugovor su preuzeli općinski načelnik Zoran Pelicarić i župan Božidar Longin.
Posebno nas veseli što će Centri za starije osobe osigurati nove dodatne kapacitete za smještaj starijih osoba koje su potpuno funkcionalno ovisne o pomoći druge osobe i čije se potrebe ne mogu zadovoljiti na razini kuće ili lokalne zajednice. Provedbom projekta osigurat će se smještaj za 98 osoba, ali i stvoriti kapaciteti za pružanje izvaninstitucijske pomoći za 218 korisnika – rekao je župan Longin i zahvalio Vladi RH na sustavnoj brizi za bolje uvjete života svih naših građana.