ZA POMOĆ U NASTAVI UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Odobreno 2.372,193,79 kuna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, odobrilo je Zadarskoj županiji bespovratna sredstva u iznosu od 2.372,193,79 kuna za projekt „Inkluzija-korak bliže društvu bez prepreka“ kojim se osiguravaju sredstva za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. održat će se u Zagrebu, u četvrtak 3. rujna 2015. godine u 14.00 sati u Konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ugovor će u ime Zadarske županije potpisati župan Stipe Zrilić.

U školskoj godini 2015./2016. 24 škole kojima je osnivač Zadarska županija (17 osnovnih škola i 7 srednjih škola) iskazalo je potrebu za 62 pomoćnika u nastavi , te za jednim stručnim komunikacijskim posrednikom.