Za vrtiće u Stankovcima i Pridrazi, te Vatrogasni dom u Debeljaku izborili – 17.000.000 kn Za vrtiće u Stankovcima i Pridrazi, te Vatrogasni dom u Debeljaku izborili – 17.000.000 kn
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, prisustvovao je danas, 15. travnja 2019. godine u Zagrebu, potpisivanju ugovora za 10 vrtića i... Za vrtiće u Stankovcima i Pridrazi, te Vatrogasni dom u Debeljaku izborili – 17.000.000 kn

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, prisustvovao je danas, 15. travnja 2019. godine u Zagrebu, potpisivanju ugovora za 10 vrtića i 6 zajedničkih vatrogasnih domova  ukupno vrijednih 106,2 milijuna kuna, odnosno 60 milijuna kuna za dječje vrtiće i 46,2 milijuna kuna za zajedničke vatrogasne domova.

Od toga 17 milijuna kuna odlazi u Zadarsku županiju i to za dječje vrtiće u Stankovcima i Pridrazi, te Vatrogasni dom u Debeljaku.

Željko Baradić, načelnik općine Stankovci, potpisao je ugovor o financiranju vrijedan 2,9 milijuna kuna i to za dovršetak dječjeg vrtića u koji je u prvoj fazi ranije uloženo 2,4 milijuna kuna. U razgovoru za Kalelarga info kazao je:

“Ponosan sam što smo se uspjeli izboriti za ova sredstva jer dječji vrtić je nešto sto dugo vremena čekamo i pokušavamo riješiti. Već do sada smo uložili 2,4 milijuna kuna, i dvi nestrpljivo čekamo da on bude u funkciji. Pohađat će ga oko 50 djece, imat će i jaslice, te logopeda. Do sada su djeca boravila u jednoj prostoriji u zgradi koja je napravljena daleke 1901. godine i ne trebam dalje pojašnjavati koliko nam je novi vrtić bio potreban. Na ovaj način će se riješiti problem brojnih roditelja koji rade i nemaju kome ostaviti djecu, a takvih je sve više jer malo obitelji si može priuštiti da jedan roditelj radi, a drugi čuva djecu. Očekujemo da će vrtić biti dovršen do kraja godine. ” – kazao je načelnik Baradić.

Općina Novigrad dobila je takoder značajna sredstva za dječji vrtić u Pridrazi – ukupno 7.400.000 kuna. Ugovor je potpisao načelnik Joso Klapan.

“Ponosan sam što smo se izborili za ta sredstva. Dječji vrtić će koristiti djeca s područja cijele Općine Novigrad, a ako bude slobodnih mjesta onda i okolice. ” – kazao je načelnik Joso Klapan koji itekako vodi računa o tome da se sva mjesta koja spadaju pod Općinu Novigrad, a to su Pridraga, Paljuv i Novigrad  – jednako razvijaju.

“Ovaj projekt doprinijet će kvaliteti života na području Općine Novigrad, posebno mladih obitelji, te se nadamo da će ih to dodatno motivirati da ostanu ovdje živjeti. Borimo se protiv trenda iseljavanja mladih koji je aktualan u Hrvatskoj.” – kazao je načelnik Klapan.

Među onima koji su bili na potpisivanju ugovora je i Mile Ročak, predsjednik DVD-a Općine Sukošan, a on je potpisao ugovor vrijedan 7 milijuna kuna za Vatrogasni dom u Debeljaku.

“Radi se o zajedničkom projektu DVD-a Općine Sukošan i DVD-a Sv. Mihovil iz Galovca. Novi Vatrogasni dom bit će moderno uređen, te će ga koristiti dobrovoljni vatrogasci iz obje općine.” – pojasnio je Mile Ročak u razgovoru za Kalelarga info.

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.