ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016.  Za koncertnu dvoranu svira zadarski gitarist Luka Stipanov ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016.  Za koncertnu dvoranu svira zadarski gitarist Luka Stipanov
Na rasporedu 4. Zadar classic open air-a u ponedjeljak, 04. srpnja je mladi zadarski gitarist Luka Stipanov. Na tom je festivalu, kojega uz potporu... ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016.  Za koncertnu dvoranu svira zadarski gitarist Luka Stipanov

Na rasporedu 4. Zadar classic open air-a u ponedjeljak, 04. srpnja je mladi zadarski gitarist Luka Stipanov. Na tom je festivalu, kojega uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice organizira zadarski Lions klub, Luka nastupio i prije dvije godine, a ovoga će ljeta za koncertnu dvoranu svirati i u petak, 08. srpnja.

Luka je rođen 1993. u Zadru gdje je i započeo glazbeno obrazovanje te maturirao u klasi prof. Hrvoja Šteke i sada, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, završava studij u klasi prof. Darka Petrinjaka. Na državnim je natjecanjima osvajao nagrade i kao solist i kao član gitarskog tria, a usavršavao se na majstorskim tečajevima Carla Marchionea, Xhevdeta Sahatxhije, Dejana Ivanovića, Zorana Dukića i Alexa Garrobéa.
Kao i svi koncerti Zadar classic open air-a i ovaj Luke Stipanova bit će na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Tijekom njegova nastupa od gledatelja će se prikupljati dobrovoljni prilozi namijenjeni uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači. Riječ je o akciji koju je Lions klub Zadar pokrenuo prije četiri godini kako bi potakao obnovu palače i njene koncertne dvorane, nekadašnjeg središta kulturnog života u gradu.
Kako je nastup Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Zadru i a cappella sastava A.K.A. Crescendo koji je bio najavljen za nedjelju, 19. lipnja, zbog kiše morao biti otkazan u posljednji trenutak, koncert Luke Stipanova bit će drugi po redu na ovoljetnom festivalu Zadar classic open air.