ZADAR IZGUBIO U BEOGRADU Crvena zvijezda pobjedila rezultatom 83-57

Košarkaši Zadra ubilježili su novi poraz. Pred 5 500 gledatelja u dvorani Pionir u Beogradu, aktualni prvak Crvena Zvezda pobijedio je rezultatom 83-57.

Iako je u nakon prvog poluvremena rezultat bio izjednačen (35-35), nakon poluvremena igrači Crvene zvezde vratili su se visoko motivirani i čvrstom igrom izborili pobjedu 83:57.

Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi i plasmanu u Top 16 fazu Eurolige. Ipak, Crvena zvezda je veća novost od nas. Imali smo dobro prvo poluvrijeme kad smo protivniku parirali prije svega zahvaljujući discipliniranoj igri. Ali, u dugom poluvremenu kao da je neka druga ekipa istrčala na parket. Morali smo pokazati više čvrstine i odgovornosti. Nismo smjeli dozvoliti protivniku otvorene šuteve, kontranapade, da se razbudi i dođe do samopouzdanja. Uz veći angažman tokom prvih 20 minuta mogli smo imati i veću prednost. Ipak, isto tako, u posljednjoj četvrtini smo trebali pokazati karakter, iskoristiti bonus i pravovremeno prekinuti akcije protivnika. No, na žalost nismo, izjavio je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Centar Zadra Ivan Marinković dodao je kako je drugo poluvrijeme bilo katastrofalno za naše.

Došli smo u Pionir sa nadom da možemo iznenaditi velikog favorita. Držali smo se dogovora u prvih 20 minuta, ali je to u nastavku izgledalo jako loše. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi.